Ben
Hulp bij alcoholverslaving

Alcoholverslaving

Vraag je jezelf af of je last hebt van een alcoholverslaving? Ervaar je ontwenningsverschijnselen van alcohol? Of maak je je zorgen dat een geliefde misschien last heeft van een alcoholverslaving? Alcoholverslaving is een ziekte die, indien onbehandeld, verergert en zelfs levensbedreigend kan zijn. De meeste patiënten kunnen niet stoppen met drinken zonder hulp. Lees meer over de behandeling voor een alcoholverslaving hieronder. Bezoek ook onze pagina's over de afkickverschijnselen van alcohol, een alcoholprobleem bij ouderen en een alcoholprobleem en vrouwen

Onze behandeling bij alcoholverslaving

Triora biedt hulp bij alcoholverslaving en helpt mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. De behandeling volgens het Triora Model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. U kunt zich direct aanmelden. Wij proberen u dan binnen twee werkdagen terug te bellen voor een eerste vrijblijvende telefonische screening. Binnen één tot drie weken kan meestal al het intakegesprek op onze locatie in Den Haag plaatsvinden.

Alcoholverslaving is het probleem van het merendeel van de mensen die wij al hielpen. Het is niet zo makkelijk om toe te geven dat alcohol een probleem is. Het feit dat u op deze website bent geeft aan dat u bereid bent om eerlijk te zijn tegenover uzelf. Het vergt moed om toe te geven dat u kampt met een alcoholverslaving. Triora kan u en uw familie helpen, wij hebben een zeer ervaren team. Een groot deel van onze medewerkers is ervaringsdeskundig en weet wat het is om hulp te vragen. Zet vandaag nog de eerste stap en test of Triora een geschikt behandeling voor u is of als u nog twijfelt doe de alcoholtest.

Alcoholverslaving

Een leven zonder alcholverslaving

Ervaringsdeskundig begeleider Wouter vertelt wat herstel hem brengt.

''Het allerbelangrijkste wat het mij denk ik gebracht heeft is dat er een bepaalde balans is, dat ik weer rust in mijn donder heb en die is er nooit geweest. Er is altijd het gejaagd en weer weg moeten gaan, van het een naar het andere, aan het rekenen in je hoofd van hoeveel geld heb ik nog, wat kan ik daar voor doen, welke leugen heb ik nu weer verteld? Dat dat er niet meer is. Ik kan eerlijk zijn en dat is heel wat waard, vergeleken met wat je had. En misschien tot slot wat ook wel daarvoor zorgt dat je in balans bent, dat je kunt gaan doen wat je uiteindelijk leuk vindt en waar je achter staat.'' Bekijk Wouter zijn volledige ervaringsverhaal.

Behandeling alcoholverslaving: 100% vergoed

Alcohol is in onze maatschappij een geaccepteerd middel. Zo’n 85% van de volwassenen drinkt wel eens alcohol. Het is makkelijk te krijgen is en niemand kijkt ervan op wanneer u drinkt. Dat maakt ook dat het niet erg opvalt wanneer drinken problematisch begint te worden. Veel mensen blijven dan ook heel lang doorlopen met hun alcoholprobleem voordat ze hulp zoeken; gemiddeld 10 jaar. De meeste mensen zoeken pas hulp wanneer ze hun partner, hun werk of hun gezondheid aan het verliezen zijn. Onze hulp bij alcoholverslaving wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Alcoholverslaving en feestjes

Een alcoholverslaving is niet zomaar bespreekbaar. In het algemeen gaat men zeer tolerant om met drinken. Reclame voor alcohol is niet verboden, ze geven aan hoe gezellig drinken is. In Tv-programma’s doet men vrolijk over jongeren die in hun vakantie elke avond stomdronken zijn. Op feestjes vindt niemand het vreemd dat u 10 biertjes drinkt. Op het werk verschijnen met een kater, is iets dat iedereen kan overkomen. En wanneer u verdriet heeft vindt men het begrijpelijk dat u te veel gaat drinken.

Een half miljoen mensen is verslaafd aan alcohol

Alcohol is in Nederland een enorm probleem. Ongeveer een half miljoen mensen heeft een ernstig drankprobleem of een alcoholverslaving. Alcohol is een sluipmoordenaar. De meeste mensen hebben een jarenlang alcoholgebruik achter de rug, wanneer ze merken dat de drank steeds meer problemen geeft. Dan is het vaak te laat om nog te kunnen minderen. Meestal is dit een proces dat zich ongemerkt voltrekt. Verslaving is een ziekte, geen karakterzwakte of iets dergelijks. 

Hoe wij u helpen

De behandeling van uw alcoholverslaving begint met het stoppen. Lukt dat niet alleen dan kan dat via de detox. U krijgt daar uiteraard begeleiding bij. Na deze ontgiftingsfase volgt vaak de opname in onze kliniek of een ambulant traject in een van onze poliklinieken. Wij gaan met u op zoek naar het hoe en waarom van uw verslaving. In de kliniek volgt u een intensief programma waarin u in een groep functioneert. Dat is zeker in het begin vaak wennen. Tegelijkertijd is het een belangrijk deel van de behandeling. Verslaafden zijn vaak gewend om bij spanningen en irritaties weg te vluchten in alcohol of drugs. In de kliniek van Triora kan dat niet meer. Wanneer je iets dwars zit in de groep, moet je dat wel met elkaar uitspreken. Het onderling uitwisselen van ervaring wordt door vrijwel iedereen gezien als een van de meest indringende en heilzame kanten van de behandeling. 

Vanaf het moment dat u zich aanmeldt bij Triora zal u merken dat u er niet alleen voor staat. Ons professionele, toegewijde team is er om u te helpen de controle terug te nemen, in een aangename omgeving waar u zich niet hoeft te schamen. We geloven sterk in samenwerken - geliefden kunnen ook bij het proces worden betrokken door onze relatie en gezinstherapeuten. Triora kan u helpen, een zinvol en plezierig leven zonder drank is mogelijk. Meld u nu aan via onderstaande button.toos2
'...en toeleven naar vier uur ongeveer. Dan was het wel tijd om mijn eerste drankje te pakken...'

- toos

Bekijk haar video
ben
'Mijn vriendin, die was al dagen weg. Ik wist niet eens dat ze weg was: ik had een megakater. Want die katers worden zo verschrikkelijk heftig...'

- Ben

Bekijk zijn video
edwin
'En zijn dood heeft mij doen beseffen dat het mij naar de dood brengt als ik doorga met drinken, dat is voor mij een extra stok achter de deur...'

- Edwin

Lees zijn verhaal


2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem