Drugsverslaving

Cannabis, ecstasy (XTC), amfetamine, cocaïne en GHB zijn voorbeelden van verschillende soorten drugs die erg verslavend kunnen zijn. Wat vaak onschuldig begint en lijkt kan uitgroeien tot een vervelende situatie waarin verslaving de overhand krijgt. Een leven zonder het gebruik van verslavende middelen is mogelijk.

Triora biedt hulp bij: 

Wat is een drugsverslaving? 

Voor sommige mensen is het mogelijk om drugs te gebruiken zonder dat zij last hebben van een verslaving. Zij kunnen met gemak drugs gebruiken en hier ook weer afstand van nemen. Voor iemand met een drugsverslaving is dit niet het geval.

We kunnen van een drugsverslaving spreken als het gebruiken van drugs een obsessie voor je is geworden. Als je elke keer een grotere hoeveelheid drugs nodig hebt om hetzelfde effect te ervaren, als je wellicht lichamelijke klachten hebt gekregen door drugsgebruik of financieel in de problemen bent gekomen, als je in aanraking met justitie bent gekomen, werk of school niet meer kunt bijbenen en als er problemen zijn ontstaan in je relaties met familie en naasten dan ben je verslaafd. Op het moment dat het gebruiken van drugs meer problemen dan plezier oplevert dan is dat het moment om bij jezelf na te gaan of het tijd wordt om hulp te gaan zoeken. 

Je kunt ook zelf testen of je last hebt van een verslaving of teveel drugs gebruikt door onze verslavingstest in te vullen. 

Waarom raken mensen verslaafd aan drugs? 

Het is altijd een combinatie van factoren. Het heeft onder andere te maken met de draagkracht van iemand, erfelijke belasting, met de situatie waarin iemand zich bevindt, de nieuwsgierigheid die iemand heeft en het middel dat iemand tegenkomt. Er is eigenlijk geen formule te bedenken ‘als dit, dan dat’. Het is altijd een samenloop van omstandigheden. Mensen uit alle lagen van de bevolking, alle soorten, rijk, arm, dik, dun, etc. Het kan iedereen gebeuren. Drugs zorgen er in feite voor dat je niet bewust aanwezig bent in je eigen leven. Dat je geleefd wordt. Bij Triora zeggen wij ook dat verslaving een chronische, progressieve hersenziekte waar je niet om gevraagd hebt, maar die zo krachtig is, dat die langzaam maar zeker meer bezit van je neemt en dus de baas over je wordt. Waardoor je ook praat over verslaafd zijn. Je bent slaaf geworden van de drugs. Je bent je eigen kracht en kern aan het verliezen.  

Behandeling drugsverslaving 

Wanneer je last hebt van een drugsverslaving kan het lijken alsof er geen uitweg meer mogelijk is, maar een drugsverslaving is goed te behandelen en een leven zonder drugs is mogelijk! De eerste stap van een behandeling van drugsverslaving is het ontgiften, ook wel detoxen. Detoxificeren doe je, afhankelijk van je (medische) situatie, thuis of in de kliniek. Als je ontgift en vrij bent van drugs, dan kun je starten aan een behandeling bij Triora. Een behandeling bij Triora wordt volledig vergoed. Bij Triora bieden wij een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora Model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. 

Last van een drugsverslaving? Doe de zelftest 

Twijfel je of je last hebt van een drugsverslaving? Doe de verslavingstest. Je kunt je ook vrijblijvend aanmelden via de button hieronder. Triora biedt klinische zorg in Den Haag en ambulante (poliklinische behandeling) zorg in Den Haag en Rotterdam. Bekijk alle locaties

Het Triora model

Informatie voor verwijzers

In behandeling bij Triora