Afkickverschijnselen coke

De afkickverschijnselen van coke kunnen hevig zijn. Men voelt zich vaak moedeloos en futloos. Stoppen met coke kan leiden tot hevige vermoeidheid en stemmingswisselingen. Er kunnen zelfs depressies of hallucinaties ontstaan. 

Afkicken van coke 

De afkickverschijnselen van coke, ook wel ontwenningsverschijnselen, hangen af van de mate van gebruik. Wanneer je niet vaak en niet veel gebruikt zullen de verschijnselen waarschijnlijk ook minder zijn dan van iemand die vaak en veel gebruikt. Wanneer je stopt met het gebruik van cocaïne voel je je waarschijnlijk erg moedeloos, heb je een leeg gevoel van binnen en ben je erg uitgeput. Daarnaast kunnen er ook stemmingswisselingen optreden, kun je gaan hallucineren en kunnen er ook problemen met het geheugen en je concentratievermogen optreden. In de eerste vijf dagen na het stoppen met het gebruik zijn de afkickverschijnselen het heftigst. 

Cocaïne wordt ook wel de ‘witte sloper’ genoemd, omdat cocaïneverslaving een slopende ziekte is. Van de coke afkomen is ook niet gemakkelijk en vraagt om hulp. Schakel daarom professionele hulp in. Triora heeft een zeer ervaren staf die je tijdens het hele traject begeleidt. Een deel van ons team is ervaringsdeskundig; heeft zelf een achtergrond met problemen met verslaving. 

Het gebruik van cocaïne

Cocaïne kan op verschillende manieren gebruikt worden. Het kan gerookt, gesnoven of gebased worden. Het meest wordt coke gesnoven. Het snuiven van coke werkt binnen enkele minuten. Het 'gewenste' effect duurt ongeveer een half uur. De drug werkt zeer kort en hevig. Hoe meer en vaker je gebruikt, hoe minder het gewenste effect optreedt. Er ontstaat een 'tolerantie' in de hersenen; in het beloningssysteem. Dit systeem zorgt dat iemand steeds meer en vaker wil gebruiken. Het gebruik van cocaïne heeft niet alleen verschillende effecten op de hersenen maar ook op het lichaam. Cocaïne kan je uiteindelijk fataal worden. 

Hoe kan Triora mij helpen bij afkickverschijnselen van coke? 

Stoppen met het gebruik van coke is niet makkelijk. Wanneer je regelmatig coke gebruikt is stoppen zonder professionele hulp vaak erg lastig. De afkickverschijnselen die optreden tijdens het stoppen van intensief gebruik, zoals somberheid, achterdocht en mogelijk zelfs de gedachten aan zelfmoord, kunnen hevig en zelfs gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk om eerst te ontgiften (afkicken), voordat je de behandeling bij Triora start. Voor sommige mensen is thuis afkicken mogelijk, sommige mensen lukt dit niet, zij kunnen afkicken in de kliniek. Triora adviseert je over wat de beste optie is voor jou. 

Verslavingstest: verslaafd aan coke? 

Een verslavingsprobleem kan vaak niet alleen opgelost worden. De verslavingszorg van Triora vind je in Den Haag (klinisch, dagbehandeling en ambulant) en Rotterdam (ambulant). Bekijk al onze locaties. Twijfel je of je verslaafd bent? Doe de drugsverslavingstest. Wil je je vrijblijvend aanmelden, klik dan op de button hier onder.