Cocaïneverslaving
Cocaïneverslaving
Cocaïne is enorm verslavend. Iedereen die langdurig gebruikt kan vroeg of laat een cocaïneverslaving ontwikkelen.
De effecten van cocaïne zijn niet kinderachtig: slapeloosheid, angsten, psychosen, hoge bloeddruk, hartklachten en een kapotte neus. Niet voor niets wordt cocaïne ook ‘De Witte Sloper’ genoemd. Een cocaïneverslaving is op den duur een dodelijke ziekte.
Waarom is cocaïne verslavend?
Het gebruiken van cocaïne zorgt ervoor dat er meer dopamine vrijkomt in de hersenen. Dopamine is van invloed op het beloningssysteem in de hersenen en stimuleert genot en blijdschap. Een verhoging van het dopaminegehalte in de hersenen leidt dus tot een verhoogd gevoel van plezier. Als je cocaïne blijft gebruiken en mogelijk last hebt van een cocaïneverslaving, proberen de hersenen het dopaminegehalte op een natuurlijke manier weer in balans te brengen en produceren dus minder dopamine. Hierdoor heb je meer cocaïne nodig om hetzelfde dopamine niveau te bereiken.
Waarom is cocaïne gevaarlijk?
Cocaïneverslaving is een chronische, progressieve hersenziekte en kan er zelfs voor zorgen dat je overlijdt. Het gebruiken van cocaïne samen met andere drugs of alcohol zorgt ervoor dat de gezondheidsrisico's toenemen. Cocaïne is psychologisch een van de meest verslavende drugs. Het verlangen naar meer cocaïne of het verminderen van bepaalde afkickverschijnselen van coke kan leiden tot een overdosis door een gebruiker.
Wat veroorzaakt een cocaïneverslaving?
Cocaïneverslaving kan veroorzaakt worden door een combinatie van verschillende biologische (genetische), psychologische en sociale factoren. Denk hierbij aan: groepsdruk, een slechte opvoeding of gemakkelijke toegang tot het verkrijgen van drugs. Het is niet noodzakelijk om de oorzaak van een cocaïneverslaving te weten, alvorens deze te behandelen. Een brand moet je blussen, ook al weet je de oorzaak niet.
Cocaïnegebruik
Gebruikers van cocaïne zijn niet meer de persoon die ze in eerste instantie waren; ze worden gespannen, geïrriteerd en egoïstisch. Relaties kunnen hierdoor onder druk komen te staan. Ook de maatschappelijke gevolgen zijn enorm. Wie meer gaat gebruiken komt voor steeds hogere kosten te staan. Met een modaal inkomen is een gemiddelde cocaïneverslaving niet meer te betalen. Dat heeft tot gevolg dat cocaïneverslaafden op den duur alles kwijtraken wat ze bezitten. Veel cocaïneverslaafden belanden in de criminaliteit.
Behandelen van je cocaïneverslaving
Triora biedt een zeer succesvolle behandeling voor cocaïneverslaving. Het Triora Model, heeft een unieke benadering van verslaving en bestaat uit een combinatie van de door gedragswetenschap ontwikkelde behandelvormen. Als je denkt een probleem te hebben met cocaïne, ga dan niet alleen verder. Verslavingsproblemen kun je niet in je eentje oplossen. Triora biedt klinische hulp voor verslaving in Den Haag, een dagbehandeling in Den Haag, of ambulante hulp in een van onze poliklinieken in Den Haag en Rotterdam. Je kunt je direct aanmelden bij Triora.
Twijfel je? Vul dan de drugsverslavingstest in.
Wij hebben groot respect voor diegenen die de keuze maken om hun cocaïnverslaving aan te pakken. Vanaf het moment dat je je aanmeldt bij Triora voor een cocaïneverslaving zul je merken dat je er niet alleen voor staat. Een groot deel van ons team weet uit eigen ervaring wat het is om hulp nodig te hebben. Wij bieden je een veilige plek, waar je in alle vrijheid aan je probleem kunt werken. Je familie kan betrokken worden bij je behandeling als dat nodig of gewenst is.
Hulp bij cocaïneverslaving: 100% vergoed
Onze behandeling voor cocaïneverslaving wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.
Please enter a valid video URL.
The URL can point to any Facebook, Twitch, Vimeo or Youtube video.
Die obsessie, het allesoverweldigend verlangen, dat is zo groot om toch die ene kick te krijgen