Heroine verslaving 2000x510
Start vandaag nog een behandeling voor verslaving aan heroïne bij Triora in Den Haag

Heroïneverslaving

Heroïne is een zeer verslavende (hard)drug die valt onder de categorie opiaten. Er wordt ook wel eens gezegd dat mensen die heroïne gebruiken direct verslaafd zijn. Mensen die heroïne gebruiken zijn zeer snel overmeesterd door het gevoel dat zij hiervan krijgen en het lichaam went zeer snel aan het middel. Langdurig gebruikt resulteert altijd in een afhankelijkheid. 

Heroïne dempt en onderdrukt gevoelens van bijvoorbeeld pijn en verdriet en zorgt ervoor dat iemand niets meer voelt behalve ontspanning. Het centrale zenuwstelsel van iemand wordt verdoofd. Dit ontspannen gevoel is maar van korte duur, waarna afkickverschijnselen ontstaan en iemand opnieuw heroïne nodig heeft om hetzelfde gevoel terug te krijgen. Er ontstaat snel een lichamelijke afhankelijkheid, waarbij de dosis per keer steeds hoger moet zijn om hetzelfde gevoel te ervaren. 

Het gebruik van heroïne

Heroïne wordt de laatste jaren steeds minder gebruikt in Nederland. Iemand kan heroïne inhaleren (roken), snuiven of spuiten. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen ervoor om de heroïne te roken. Heroïne wordt snel opgenomen in het lichaam en is echt een hele hardnekkige drug, omdat het zorgt voor veel nadelige effecten en een snelle geestelijke- en fysieke verslaving. 

De afkickverschijnselen van heroïne

Bij het uitwerken van heroïne ontstaan hevige en gevaarlijke afkickverschijnselen. Hierdoor komen mensen snel terecht in een vicieuze cirkel van het steeds vaker en meer gebruiken van heroïne, omdat hierdoor de afkickverschijnselen uitblijven. Iemand kan ontzettend ziek worden van de afkickverschijnselen van heroïne en sommige verschijnselen kunnen zelfs levensbedreigend zijn. Het grootste gevaar aan het gebruiken van heroïne is het nemen van een te hoge (over)dosis, waardoor de ademhaling kan stoppen en iemand dus kan overlijden.  

Andere afkickverschijnselen die veroorzaakt worden door heroïne zijn:

 • Misselijkheid en duizeligheid
 • Grieperig gevoel (algehele malaise) zoals: zweten en trillen
 • Infecties en ontstekingen (door onderdrukte gevoelens van pijn)
 • Gevoel van somberheid, depressiviteit en angstklachten
 • Pijn in spieren en botten, spierverkrampingen

Naast deze afkickverschijnselen zorgen heroïnegebruikers vaak erg slecht voor zichzelf en is het hele lichaam uitgeput door het ongezonde leefpatroon (onder andere slecht slapen en ondervoeding). Ook raken de longen vaak beschadigd door het roken van de heroïne. 

Voordelen van het stoppen met heroïne

Het gebruik van heroïne kan zorgen voor veel problemen op financieel, sociaal, lichamelijk en psychisch vlak.  Het stoppen met heroïne gebruik kan u veel voordelen bieden: 

 • Financieel: u geeft geen geld meer uit aan heroïne, kunt mogelijke schulden terug gaan betalen en wellicht zelfs geld overhouden voor andere sociale activiteiten. 
 • Sociaal: relaties met vrienden, familie, naasten en eventuele werkgever(s) worden mogelijk weer hersteld en u bent weer in staat om verschillende (sociale)activiteiten te ondernemen. U krijgt weer een normaal ritme en structuur in uw leven.
 • Lichamelijk: de lichamelijke klachten zullen afnemen, u zult meer weerstand krijgen en uzelf fitter gaan voelen.
 • Psychisch: klachten van somberheid, depressiviteit en angst zullen afnemen. 

Stop nooit zelf, zonder professionele hulp, met het gebruik van heroïne! Dit kan door de hevigheid van de afkickverschijnselen zeer gevaarlijk zijn. Het is belangrijke om onder gecontroleerde omstandigheden te stoppen met het gebruik, bijvoorbeeld in een detox kliniek. Na het afkicken in een detox kliniek leert en krijgt u bij Triora de handvatten die u op weg helpen naar een prettig en zinvol leven zonder het gebruik van heroïne. 

Een heroïneverslaving? Triora kan hulp bieden! 

Heeft u last van problemen op financieel, sociaal, lichamelijk en/of psychisch gebied door uw heroïnegebruik en bent u bereid de voordelen van het stoppen te gaan ervaren? Triora kan u helpen om uw heroïneverslaving aan te pakken. U kunt ook testen of Triora een geschikte behandeling kan bieden of u kunt zichzelf direct aanmeldenCocainetest normal
Doe onze verslavingstest en ontdek of u verslaafd bent aan drugs of teveel middelen gebruikt.

- Doe de verslavingstest

Naar de verslavingstest
michel
'Het ging op een gegeven moment zelfs zo slecht met me dat ik in mijn ouderlijk huis inbrak.'

- Michel

Bekijk mijn verhaal
edwin
'In 2002 heb ik een zelfmoordpoging gedaan. Ik was toen 20 jaar verslaafd.'

- Edwin

Bekijk mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
 • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
 • Nauwelijks wachttijden
 • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem