Stoppen met cocaïne

Stoppen met cocaïne zonder professionele hulp is erg lastig. Toegeven dat je een probleem hebt met coke is niet eenvoudig, dit vergt moed. Hoe vaak heb je al het voornemen gehad te stoppen met je cocaïnegebruik? Laat ons je helpen. 

Cocaïne is zeer verslavend en de effecten- en afkickverschijnselen van cocaïne kunnen heftig zijn. Vaak gaat het gebruik hand in hand met alcohol. Alcohol dempt de heftige werking van coke en andersom 'helpt' een snuif coke om niet 'in te zakken' na het drinken van grote hoeveelheden alcohol. Cocaïne is kostbaar en je gaat steeds meer gebruiken. Men doet alles om aan geld te komen om cocaïne te kunnen gebruiken. 

Omdat coke meestal snel is uitgewerkt, gebruiken de meeste mensen die coke snuiven herhaaldelijk grote hoeveelheden cocaïne om hetzelfde effect te bereiken. Meestal ervaar je de eerste keer wanneer je coke snuift een enorme kick, jouw eerste ‘high’. Als je vaker cocaïne snuift, zul je merken dat die eerste ‘high’, vaak snel opgevolgd wordt door gevoelens van depressie, uitputting en zucht naar meer.

Het gaat om meer dan gewoon stoppen en dat volhouden. Het gaat over de kern weer vinden

Lees het verhaal van Michel Odufré: medebedenker van het Triora Model.

Hoe Chris stopte met cocaïne 

Chris heeft zelf ervaren hoe het is om te stoppen met cocaïne. Chris is al clean en sober sinds 2006. Hij heeft weer een prettig en zinvol leven zonder gebruik van cocaïne.

Hulp om te stoppen met coke 

Al meer dan 15 jaar helpen wij mensen die willen stoppen met cocaïnegebruik. Als je echt bereid bent te stoppen met coke én met alle andere roesmiddelen, kunnen wij je helpen op een van onze locaties in Den Haag en Rotterdam. Als je nog af en toe wilt gebruiken of wilt minderen, kunnen wij je niet helpen. Een deel van onze medewerkers weet uit eigen ervaring hoe het is om te stoppen met gebruiken. Triora is voor mensen met een open geest; die willen nadenken over andere aspecten van hun leven. Deelname aan de zelfhulp is een belangrijk en verplicht onderdeel. Onze behandeling wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. 

Vrijblijvend aanmelden 

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via onderstaande button. Wij bellen je dan uiterlijk de eerstvolgende werkdag terug. In dit oriënterend gesprek stellen we je allerlei vragen en kun je ons al je vragen stellen.