Actieve verslaving gaat over isolement, herstel van verslaving gaat over verbondenheid

Probleem met verslaving?

Heb je een probleem met verslaving: alcohol, drugs, gokken of gamen? Triora helpt bij verslavingsproblemen. Lees hieronder meer informatie over verslavingen of meld je direct aan.

Alcoholverslaving

Drugsverslaving

Gamen of gokken

Verslavingstesten

Als je twijfelt of je verslaafd bent, ga dan eens bij jezelf te rade. Stel jezelf de vraag in hoeverre jouw gewoonte een probleem is. Als drinken, gebruiken of gokken meer problemen oplevert dan plezier, dan is het eigenlijk tijd om te stoppen. Wanneer er sprake is van een verslaving, is het vaak moeilijk om te stoppen en vooral om gestopt te blijven.

Triora is voor volwassenen van 21 tot 100 jaar

Je bent nooit te oud om te stoppen met je verslaving! Je hoeft niet rijk te zijn om bij Triora te komen: alle verzekeraars vergoeden de volledige behandeling. Triora is voor mensen die alle aandacht kunnen richten op hun probleem met verslaving. Triora is voor mensen die echt willen stoppen. 

Het Triora model

Voor wie is Triora niet?

Wanneer je “sociaal” wilt leren drinken of ”recreatief” drugs wilt gebruiken, kunnen wij je niet helpen. Ook moet je bereid zijn te stoppen met alle roesmiddelen, niet alleen uw hoofdmiddel. 

We noemen dat het nastreven van totale abstinentie, oftewel volledig clean en nuchter zijn en blijven. Wat we ook niet kunnen bieden, is hulp bieden bij ernstige problematiek op het gebied van sociaal maatschappelijke problematiek, zoals: 

  • schulden
  • werkloosheid,
  • huisvesting.

Bij ernstige onderliggende psychische problematiek is onze behandelsetting en behandelmethodiek ontoereikend. We zullen dan samen met jou kijken naar passende alternatieve zorg. Daarnaast is Triora ook niet geschikt voor mensen met als primaire verslaving een seks- of eetverslaving. Deze vergen een zeer specifieke behandelmethodiek. Tenslotte moet je de bereidheid hebben om actief deel te gaan nemen aan de anonieme zelfhulpgroepen, zoals Alcoholics Anonymous, Narcotics Anonymous, Cocaine Anonymous, of een van de andere stromingen zoals de Gamblers Anonymous, SLAA (Sex, Love and attention anonymous).

Heb ik een probleem met verslaving?

Ga ook eens na in hoeverre jouw gebruik of gewoonte een obsessie is geworden. Moet er persé drank in huis zijn? Ga je gokken zodra er geld op je rekening binnen komt? Verheug je je de hele week op het weekend wanneer je weer kunt gebruiken? Haast je je naar huis omdat je daar kunt blowen?

En bedenk ook eens hoe belangrijk het eigenlijk voor je is: als je niet verslaafd bent, is het niet moeilijk om te stoppen met een gewoonte die ongezond is geworden. Als je wél verslaafd bent, is het moeilijk om je voor te stellen hoe het is om nooit meer te drinken, blowen, snuiven of gokken.

En tenslotte: vraag eens aan goede vrienden en familieleden wat zij ervan vinden; bij een verslaving ben je zelf vaak degene die als laatste inziet dat er een probleem is.

Triora biedt meer dan alleen stoppen met gebruiken

Mensen die bereid zijn om niet alleen te stoppen met drinken en gebruiken, maar ook willen nadenken over andere aspecten van hun leven. Bij Triora is het nemen van verantwoordelijkheid voor jouw eigen herstel belangrijk. Om de behandeling met een goed gevolg te doorlopen is het van belang dat je een bepaalde mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid hebt op de diverse sociaal maatschappelijke levensgebieden. Je zal veel nieuwe inzichten en vaardigheden opdoen die je na de behandeling in de praktijk moet gaan brengen. 

Probleem met verslaving erkennen

Het is vaak moeilijk om jezelf verslaafd te noemen. Er is veel moed voor nodig om te erkennen dat je een probleem met verslaving hebt, waarbij je hulp nodig hebt. Het feit dat je hier aan het lezen bent, bewijst dat je die moed hebt.

Triora biedt hulp voor verslaving in Den Haag (klinisch en poliklinisch) en Rotterdam (ambulant). Bekijk de verschillende locaties.

Informatie voor verwijzers

Behandeling thuis of in de kliniek