Alcohol is het probleem van het merendeel van de mensen die wij al hielpen. Het is niet zo makkelijk om toe te geven dat alcohol een probleem is. Dat u op deze website bent geeft aan dat u bereid bent om eerlijk te zijn tegenover uzelf.
Cocaïne is enorm verslavend. Iedereen die langdurig gebruikt kan vroeg of laat een cocaïneverslaving ontwikkelen. De effecten van cocaïne zijn niet kinderachtig. Als u denkt een probleem te hebben met cocaïne, ga dan niet alleen verder.
Cannabis lijkt onschuldig, het is een 'softdrug', die officieel wordt toegestaan. Door het hoge THC gehalte is cannabis domweg een sterk verslavend middel geworden. Bekijk hoe we u of een dierbare van u kunnen helpen.
Tijdens het gamen worden grote hoeveelheden endorfine aangemaakt. Dit kan zover gaan, dat stoppen leidt tot ernstige lichamelijke en psychische ontwenningsverschijnselen – vergelijkbaar met een verslaving aan drugs.
Een gokker is verslaafd aan een handeling (gokken) en het prettige gevoel dat daarbij vrij komt. Net als andere verslavingen is een gokverslaving een ziekte, die niet vanzelf overgaat. Het is wel degelijk een serieuze verslaving.
Vraagt u zich af of u een probleem met verslaving heeft? Vul onze verslavingstest in en ontdek of u verslaafd bent of te veel middelen gebruikt. Aan het eind van de test krijgt u een gedegen advies.
Heeft u een probleem met verslaving: alcohol, cocaïne, cannabis, gokken of gamen? Triora helpt bij verslavingsproblemen.
Als u twijfelt of u verslaafd bent, ga dan eens bij uzelf te rade. Stel u zelf de vraag in hoeverre uw gewoonte een probleem is. Als drinken, gebruiken of gokken meer problemen oplevert dan plezier, dan is het eigenlijk tijd om te stoppen. Wanneer er sprake is van een verslaving, is het vaak moeilijk om te stoppen en vooral om gestopt te blijven.
Je bent nooit te oud om te stoppen met je verslaving! U hoeft niet rijk te zijn om bij Triora te komen: alle verzekeraars vergoeden de volledige behandeling. Triora is voor mensen die alle aandacht kunnen richten op hun probleem met verslaving. Triora is voor mensen die echt willen stoppen. Over het Triora model.
Voor verwijzers: onze in- en exclusie criteria.
Wanneer u “sociaal” wilt leren drinken of ”recreatief” drugs wilt gebruiken kunnen wij u niet helpen. Ook moet u bereid zijn te stoppen met alle roesmiddelen, niet alleen uw hoofdmiddel. Wat we ook niet doen is hulp bieden bij allerlei problemen buiten verslaving: schulden, werkloosheid, huisvesting, ernstige psychische problemen. Als dergelijke problemen te groot zijn kunnen we u niet helpen.
Triora is ook niet geschikt voor mensen met als primaire verslaving een seks- of eetverslaving. We hebben gemengde groepen en er is geen toezicht op koken en eten.
Ga ook eens na in hoeverre uw gebruik of gewoonte een obsessie is geworden. Moet er per se drank in huis zijn? Gaat u gokken zodra er geld op uw rekening binnen komt? Verheugt u zich de hele week op het weekend wanneer u weer kunt gebruiken? Haast u zich naar huis omdat u daar kunt blowen.
En bedenk u ook eens hoe belangrijk het eigenlijk voor u is: als u niet verslaafd bent, is het niet moeilijk om te stoppen met een gewoonte die ongezond is geworden. Als u wél verslaafd bent is het moeilijk om u voor te stellen hoe het is om nooit meer te drinken, blowen, snuiven of gokken.
En tenslotte: vraag eens aan goede vrienden en familieleden wat zij ervan vinden; bij een verslaving bent u zelf vaak degene die als laatste inziet dat er een probleem is.
Mensen die bereid zijn om niet alleen te stoppen met drinken en gebruiken, maar ook willen nadenken over andere aspecten van hun leven. De behandeling richt zich op ‘mensen zoals u en ik’. Volwassenen met een inkomen, huisvesting en een sociaal netwerk, maar die door hun verslaving deze status dreigen kwijt te raken. Onze patiënten zijn in hun dagelijks leven gewend om verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf – vaak ook voor anderen. Bij Triora is eigen verantwoordelijkheid dan ook belangrijk. Het ervaringsverhaal van Marco en zijn verslaving.
Het is vaak moeilijk om jezelf verslaafd te noemen. Er is veel moed voor nodig om te erkennen dat je een probleem met verslaving hebt, waarbij je hulp nodig hebt. Het feit dat u hier aan het lezen bent, bewijst dat u die moed heeft.
Vul onze verslavingstest in en krijg inzicht in uw gebruik. Of, als u al zo ver bent en hulp wilt kunt u de zelftest doen om te kijken of Triora een geschikte behandeling voor u is. Triora biedt hulp voor verslaving in Den Haag (klinisch en poliklinisch], Rotterdam (ambulant), Amsterdam (ambulant) en Haarlem (ambulant). Bekijk de verschillende locaties.