Afkickverschijnselen wiet

De afkickverschijnselen en het afkicken van wiet zijn voor veel mensen lastiger dan wordt gedacht. Dit komt mede doordat het THC-gehalte in wiet tegenwoordig zo hoog is.

De afkickverschijnselen bij het stoppen met blowen kunnen zeer hevig zijn. De verschijnselen kunnen variëren van ernstige somberheid, slaapstoornissen, een kort lontje hebben, geen eetlust hebben, een snelle hartslag hebben tot overmatig zweten. De ernstige somberheid kan zover oplopen dat je geen zin meer hebt in het leven of dat je niet meer weet wat je met jezelf aan moet. Het is belangrijk om hier professionele hulp bij te krijgen. Triora helpt je om af te kicken. Neem zelf de eerste stap naar een gezonder leven en laat je levensstijl van tijdens je gebruik achter je! 

Wiet lijkt onschuldig 

In Nederland wordt wiet (ook wel cannabis) gezien als een softdrug. Hierdoor wordt de drug vaak als onschuldig beschouwd. Toch is wiet niet zo onschuldig als dat het lijkt. Men denkt vaak dat het gebruiken van wiet geen kwaad kan en dat de effecten voor het lichaam niet ernstig zijn. ‘Je voelt je relaxed en krijgt een lachkick’. Echter zijn de klachten voor het lichaam wel degelijk merkbaar en is het ook zo dat het gebruiken van wiet hersenschade en psychiatrische klachten kan opleveren. Het afkicken van wiet is daarom ook steeds vaker een verschijnsel waarbij hulp van buitenaf nodig is. 

Afkicken van wiet 

Vanwege het feit dat het THC-gehalte in wiet tegenwoordig zo hoog is, is het afkicken van wiet veel lastiger dan vaak wordt gedacht. Stoppen met wiet is steeds vaker een probleem voor mensen. Het lukt ze vaak niet alleen en daarom schakelen zij de hulp van Triora in. Bij Triora werken ervarings­deskundigen en gespecialiseerde verslavingsartsen, zij weten raad met alle afkickverschijnselen die bij het afkicken van wiet naar boven komen. 

Twijfel je of je verslaafd bent? 

Heb je last van één van de effecten van het gebruik van wiet of twijfel je of je verslaafd bent? Doe de drugsverslavingstest

Je kunt je ook vrijblijvend aanmelden voor onze zorg in Den Haag of Rotterdam via onderstaande button. Na ontvangst van je aanmelding bellen we je uiterlijk de eerstvolgende werkdag terug. Je kunt dan je vragen stellen en wij stellen je vragen om te bekijken of Triora voor jou geschikte hulp kan bieden.