+31 (0)88 358 37 41
Bij Triora zijn er nauwelijks tot geen wachtlijsten

Wachttijden

Bij Triora zijn er nauwelijks tot geen wachtlijsten. Graag houden wij u op de hoogte van de meest actuele aanmeld- en behandelwachttijden (in weken).

Onze wachttijden op de website worden gepubliceerd volgens de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Over deze regelingen kunt u meer lezen op www.nza.nl. De wachttijden kunnen verschillen per vestiging. De wachttijden zijn niet afhankelijk van uw diagnose, verzekering of verzekeraar.

Wachttijden Noord-Holland

Locatie Aanmeldwachttijd Behandelwachttijd via klinische detox  Behandelwachttijd via ambulante detox 
Amsterdam (polikliniek Triora) 2 weken 5 weken 1 week 
Haarlem (polikliniek Triora) 2 weken 5 weken 1 week 

Wachttijden Zuid-Holland 

Locatie Aanmeldwachttijd Behandelwachttijd via klinische detox  Behandelwachttijd via ambulante detox 
Den Haag (kliniek Triora)  2 weken 5 weken 1 week 
Den Haag (polikliniek Triora)  2 weken 5 weken 1 week 
Rotterdam (polikliniek Triora) 2 weken 5 weken 1 week 

Uitleg wachttijden

We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om de wachttijd voor u te bekorten zodat u snel kunt starten met uw behandeling en herstel.

  • Bij de aanmeldwachttijd ziet u hoeveel weken u moet wachten tussen aanmelding en uw intakegesprek. Dit verschilt per programma en locatie.
  • Bij de behandelwachttijd ziet u hoe lang u moet wachten vanaf het eerste intakegesprek tot start van uw behandeling. Wij streven ernaar de start van uw behandeling te laten aansluiten op de intake. Voor sommige behandelonderdelen kan echter een wachttijd bestaan: bijvoorbeeld voor het volgen van een module in groepsverband of een consult bij een psychiater.

Deze wachttijden zijn een gemiddelde, gebaseerd op hoe lang patiënten de afgelopen twee maanden hebben gewacht. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Uw behandelaar/degene die het eerste gesprek met u voert kan u uitleg geven over de wachttijden.

Nieuwe website www.kiezenindeggz.nl

Deze website bestaat sinds kort en toont o.a. wachttijden van zorgaanbieders in de ggz, dus ook van (onderdelen van) Parnassia Groep. De informatie die u daar vindt over (onderdelen van) Parnassia Groep klopt nog niet.

Dit komt door technische problemen. De organisatie achter de website krijgt namelijk gegevens van de organisatie Vektis. Om te zorgen dat Vektis over de juiste gegevens beschikt, moeten wij als zorgaanbieder maandelijks onze wachttijden leveren. Vanwege technische problemen kan Vektis de wachttijden van onze 300 locaties momenteel niet verwerken. Hiervoor zijn administratieve- en ICT aanpassingen nodig. We zijn met Vektis druk in overleg over de oplossing om onze wachttijden per locatie zichtbaar te krijgen op www.kiezenindeggz.nl.

De informatie over wachttijden op onze eigen websites is wel per locatie ingedeeld.

Mogelijk snellere behandeling op andere locatie

U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats. Soms is een snellere behandeling mogelijk op slechts een kleine afstand van uw woonplaats of voorkeurslocatie. Vindt u de wachttijd te lang en wilt u weten of behandeling op een andere locatie van ons mogelijk is? Bespreek dit dan met het team of de locatie waarvoor u bent aangemeld.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen')

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 11 februari 2019.'Ik vond het eigenlijk gewoon prettig dat ik eigenlijk gewoon een soort reset kreeg in mijn normale gedrag.'

- Ben

Bekijk mijn verhaal
'Ik ben er weer. Ik doe weer mee. En dat is het grootste cadeau wat ik eigenlijk mezelf heb kunnen geven.'

- Toos

Bekijk mijn verhaal
'Ik wilde gewoon mezelf kunnen zijn en niet een verslaving die voor mij bepaalt hoe ik me gedraag.'

- Wouter

Bekijk mijn verhaal


'8.5 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving