Shirley yoga header 2000x510 DSCF3934.JPG
Training voor lichaam en geest draagt bij aan uw herstel

Training voor lichaam en geest: Yoga, Meditatie, Runningtherapie en Wandelen

Tijdens uw opname in de kliniek zijn de modules yoga, wandelen en ‘wakker worden’ (meditatie) een vast onderdeel van het programma. De module ‘wakker worden’ volgt u iedere ochtend op maandag tot en met vrijdag onder begeleiding van Menno of Shirley. Yoga volgt u op dinsdag, donderdag en zaterdag en wandelen doet u op dinsdag en zaterdag. Daarnaast heeft u op vrijdag ook de mogelijkheid om mee te doen aan runningtherapie met Peter.

De module ‘Wakker Worden’

Dagelijks start u met deze module. In deze module leert u de aandacht naar binnen te keren en wordt u door middel van meditatie meer bewust van uw eigen handelingen, gedachten en emoties. U gaat uw lichaam en geest wakker maken. Alles draait in deze module om het: “Bewustwordingsproces van de dagelijkse bezigheden”.

De module Yoga

Bij Triora worden er verschillende vormen van Yoga aangeboden. Gedurende de week is er op dinsdag, donderdag en zaterdag yoga onder leiding van Karin of Shirley. Er wordt onder andere Hatha en Yin Yoga gegeven met als doel:

  • Leren ontspannen
  • Leren beheersen van de ademhaling
  • Leren naar binnen te keren 
  • Zowel lichamelijk als geestelijk bewust te worden 
  • Ruimte te creëren in lichaam en geest
  • Het zelfvertrouwen vergroten

In een Hatha Yoga les leert u evenwicht vinden door inspanning en ontspanning. U voert staande houdingen uit, balans houdingen, zittende en liggende. Soms zijn de bewegingen soepel en zacht en soms zijn ze uitdagend en krachtig. Er is altijd dynamiek en u werkt met kracht, en het versterken van de spieren, het leniger en soepeler maken van uw lichaam. Er is veel aandacht voor lichaamsbewustzijn, in –en ontspanning, concentratie en meditatie.

Yin Yoga werkt in op de diepere structuren in het lichaam zoals het bindweefsel, gewrichten, pezen en banden. Hier leert u om zoveel mogelijk spieren los te laten en ontspannen. De aandacht gaat naar het gebied waar u de rek voelt. Yin yoga is de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Uw lichaam ontdoet zich van opgehoopte afvalstoffen. Yin yoga bestaat voornamelijk uit zittende of liggende houdingen en u blijft langer in deze houdingen dan bijvoorbeeld bij Hatha Yoga. We werken veel met de meridianen (energielijnen) die in contact staan met de organen. Mentaal is er ook veel te leren, zoals ook geestelijk loslaten. Het werkt meditatief. Yin Yoga staat voor leren observeren en accepteren.

Yoga

De module wandelen

Op dinsdag en zaterdag is de wandelgroep, waarbij u samen met de hele groep en een begeleider wandelt in de omgeving van de kliniek. Tijdens de wandeling bent u even weg uit de omgeving van de kliniek en kunt u ontspannen van de prachtige omgeving, maar ook in gesprek met uw groepsgenoten. Af en toe worden er ook stiltewandelingen georganiseerd, waarbij u gedurende de hele wandeling stil dient te zijn en terugkeert in uzelf. Wandelen is net als yoga en de module wakker worden een verplicht onderdeel van het Triora Model.

De module running therapie

Running therapie is het therapeutisch inzetten van rustig hardlopen onder begeleiding. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten er van zal je met name op psychisch gebied ervaren. Het is een therapievorm waarbij het praten in eerste instantie ondergeschikt is aan het bewegen. Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen absoluut niet noodzakelijk.

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen de mens goed doet. Dat brengt een aantal processen in ons lichaam op gang, die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. De beweger krijgt daarbij een toename in conditie en zelfvertrouwen en een afname van onzekerheid, angsten en depressie. We kunnen letterlijk de stress uit ons lijf lopen. Running therapie kunt u volgen op vrijwillige basis en is geen verplicht onderdeel van het Triora Model.

Beweging en zingeving

De vaste meditatie, yoga en wandel instructeurs zijn zeer bedreven in alle aspecten van de modules. Na de les willen ze graag uw vragen beantwoorden of achtergrond informatie geven. Onze medewerkers die aan de modules meedoen, kunnen u helpen verbanden te leggen tussen wat u tijdens de module ervaart en de andere programma onderdelen.

Bij Triora besteden wij veel aandacht aan beweging en zingeving. Training voor lichaam en geest draagt bij aan uw herstel. Het samen trainen geeft steun en versterkt het effect voor de hele groep. Centraal in het Triora Model staat het ontwikkelen van zelfinzicht en het nemen van verantwoordelijkheid voor uw herstel. Lijkt Triora geschikt voor u? U kunt uzelf direct aanmelden.ben
'Ik dacht van: nou kijk, ik moet het eigenlijk net zo doen zoals ik die muziek heb leren spelen.'

- Ben

Bekijk mijn verhaal
chris
'Wat ik meegekregen heb in mijn opnames is een stukje overgave: shoot me, i don’t know. Ik weet het niet. Vertel het me maar.'

- Chris

Bekijk mijn verhaal
marco
'Wie ben je nou eigenlijk? Wat ben je nou eigenlijk aan het doen en langzamer en zeker dan begin je gewoon het licht te zien.'

- Marco

Lees mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem