+31 (0)88 358 37 41
Training voor lichaam en geest draagt bij aan uw herstel

Training voor lichaam en geest: Yoga, Meditatie, Runningtherapie en Wandelen

Tijdens uw opname in de kliniek zijn de modules yoga, wandelen en ‘wakker worden’ (meditatie) een vast onderdeel van het programma. De module ‘wakker worden’ volgt u iedere dag onder begeleiding van Menno of Shirley. Yoga volgt u op dinsdag, donderdag en zaterdag en wandelen doet u op dinsdag en zaterdag. Daarnaast heeft u op vrijdag ook de mogelijkheid om mee te doen aan runningtherapie met Peter.

De module ‘Wakker Worden’

Dagelijks start u met deze module. In deze module gaat u middels aandacht naar binnen keren, middels meditatie bezig om steeds meer bewust te worden van de handelingen die we doen en de gedachten en emoties welke hier bij komen kijken. U leert om niet direct te handelen maar om van een afstand te kunnen kijken naar de gedachten of emotie waardoor er ruimte ontstaat tussen de directe handeling. U gaat uw lichaam en geest wakker maken en bewust laten worden. Alles draait in deze module om het: “Bewustwordingsproces van de dagelijkse bezigheden”.

De module Yoga

Bij Triora worden er verschillende vormen van Yoga aangeboden. Gedurende de week is er op dinsdag, donderdag en zaterdag yoga onder leiding van Karin of Shirley. Er wordt onder andere Hatha en Yin Yoga gegeven met als doel om te werken aan:

 • Ontspanning
 • Ademhalingstechnieken
 • Naar binnen keren
 • Aandacht
 • Rust
 • Bewustwording lichamelijk
 • Bewustwording geestelijk
 • Ruimte creëren in lichaam
 • Ruimte creëren in geest
 • Meer zelfvertrouwen

In een Hatha Yoga les leert u evenwicht vinden door inspanning en ontspanning. U voert staande houdingen uit, balans houdingen, zittende en liggende. U werkt veel met de ademhaling, aandacht naar binnen keren en aan het spierweefsel. Soms zijn de bewegingen soepel en zacht en soms zijn ze uitdagend en krachtig. Maar er is altijd dynamiek en u werkt met kracht, het versterken van de spieren, het leniger en soepeler maken van uw lichaam. Er is veel aandacht voor lichaamsbewustzijn, in –en ontspanning, concentratie en meditatie.

Yin Yoga is dieper gelegen, in het lichaam vertaald zich dit naar de diepere structuren zoals het bindweefsel, gewrichten, pezen en banden. Hier leert u om zoveel mogelijk spieren los te laten en ontspannen. Aandacht gaat naar het gebied waar u de rek voelt. Yin yoga is de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Uw lichaam ontdoet zich van opgehoopte afvalstoffen. In een les doe u voornamelijk zittende of liggende houdingen en deze houd u langer aan dan in de Hatha Yoga. We werken veel met de meridianen (energielijnen) die in contact staan met de organen. Mentaal is er ook veel te leren, zoals ook geestelijk loslaten. Het werkt meditatief. Yin Yoga staat voor acceptatie en observatie, wat er op dat moment zich aandient te leren observeren en accepteren.

Yoga

De module wandelen

Op dinsdag en zaterdag is de wandelgroep, waarbij u samen met de hele groep en een begeleider wandelt in de omgeving van de kliniek. Tijdens de wandeling bent u even weg uit de omgeving van de kliniek en kunt u ontspannen van de prachtige omgeving, maar ook in gesprek met uw groepsgenoten. Af en toe worden er ook stiltewandelingen georganiseerd, waarbij u gedurende de hele wandeling stil dient te zijn, terugkeert in uzelf en uzelf afsluit voor de drukte uit de omgeving om zelf na te denken over een bepaalde thema dat voor u op dat moment speelt. Wandelen is net als yoga en de module wakker worden een verplicht onderdeel van het Triora Model. Enkel met goedkeuring van een arts kunt u een vrijbrief krijgen voor deze module.

De module running therapie

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding, als aanvullende module tijdens de behandeling. Van buitenaf bekeken kan running therapie lijken op een reguliere hardlooptraining, maar running therapie kan worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sport-/beweegactiviteiten anderzijds.

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat daarnaast regelmatig bewegen de mens goed doet. Dat brengt een aantal processen in ons lichaam op gang, die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. De beweger krijgt daarbij een toename in conditie en zelfvertrouwen en een afname van onzekerheid, angsten en depressie. We kunnen letterlijk de stress uit ons lijf lopen. Running therapie kunt u volgen op vrijwillige basis en is geen verplicht onderdeel van het Triora Model.

De groep

Meditatie, yoga en wandelen zijn een verplicht onderdeel van het Triora Model. U moet namelijk aanwezig zijn om een ritme op te bouwen van elke dag even aandacht besteden aan uzelf, aan hoe u zich lichamelijk en emotioneel voelt. Het samen trainen geeft steun en versterkt het effect voor de hele groep. Dus help uzelf én uw groepsgenoten door aanwezig te zijn!

De vaste meditatie, yoga en wandel instructeurs zijn zeer bedreven in alle aspecten van de modules. Na de les willen ze graag uw vragen beantwoorden of achtergrond informatie geven. De leden van team Triora die aan de modules meedoen, kunnen u helpen verbanden te leggen tussen wat u tijdens de module ervaart en de andere programma onderdelen.

Beweging en zingeving

Bij Triora besteden wij veel aandacht aan beweging en zingeving. Training voor lichaam en geest draagt bij aan uw herstel. Centraal in het Triora Model staat het ontwikkelen van zelfinzicht en het nemen van verantwoordelijkheid voor uw herstel. Lijkt Triora geschikt voor u? U kunt uzelf direct aanmelden.'Ik dacht van: nou kijk, ik moet het eigenlijk net zo doen zoals ik die muziek heb leren spelen.'

- Ben

Bekijk mijn verhaal
'Wat ik meegekregen heb in mijn opnames is een stukje overgave: shoot me, i don’t know. Ik weet het niet. Vertel het me maar.'

- Chris

Bekijk mijn verhaal
'Wie ben je nou eigenlijk? Wat ben je nou eigenlijk aan het doen en langzamer en zeker dan begin je gewoon het licht te zien.'

- Marco

Lees mijn verhaal


'8.5 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
 • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
 • Nauwelijks wachttijden
 • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
 • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
 • Nauwelijks wachttijden
 • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving