Training voor lichaam en geest: yoga nidra, meditatie en runningtherapie

Tijdens je opname in de kliniek zijn de modules yoga en ‘Wakker Worden’ (meditatie) een vast onderdeel van het programma. De module ‘Wakker Worden’ volg je iedere ochtend op maandag tot en met vrijdag onder begeleiding van een van onze collega's. Yoga volg je wekelijks. Daarnaast heb je op dinsdag en vrijdag ook de mogelijkheid om mee te doen aan runningtherapie. 

De module ‘Wakker Worden’ 

Dagelijks start je met deze module. In deze module leer je de aandacht naar binnen te keren en word je door middel van meditatie meer bewust van je eigen handelingen, gedachten en emoties. Je gaat je lichaam en geest wakker maken. Alles draait in deze module om het: “Bewustwordingsproces van de dagelijkse bezigheden”. 

De module Yoga 

Bij Triora bieden we ook Yoga Nidra. Yoga Nidra is een ontspanningsmethode die zorgt voor een zeer diepe ontspanning en herstel van lichaam en geest. Dit doe je door middel van een geleide meditatie. Een stem leidt je door de sessie en verschillende fases heen, met als doelstellingen:

  • Leren ontspannen
  • Leren beheersen van de ademhaling
  • Leren naar binnen te keren 
  • Zowel lichamelijk als geestelijk bewust te worden 
  • Ruimte te creëren in lichaam en geest
  • Het zelfvertrouwen vergroten

De module running therapie 

Running therapie is het therapeutisch inzetten van rustig hardlopen onder begeleiding. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten er van zal je met name op psychisch gebied ervaren. Het is een therapievorm waarbij het praten in eerste instantie ondergeschikt is aan het bewegen. Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen absoluut niet noodzakelijk. 

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen de mens goed doet. Dat brengt een aantal processen in ons lichaam op gang, die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. De beweger krijgt daarbij een toename in conditie en zelfvertrouwen en een afname van onzekerheid, angsten en depressie. We kunnen letterlijk de stress uit ons lijf lopen. Running therapie kun je volgen op vrijwillige basis en is geen verplicht onderdeel van het Triora Model.

Hardlopen is heel therapeutisch, en het kost niks

Beweging en zingeving 

De vaste meditatie, yoga en running instructeurs zijn zeer bedreven in alle aspecten van de modules. Na de les willen ze graag je vragen beantwoorden of achtergrondinformatie geven. Onze collega's die aan de modules meedoen, kunnen je helpen verbanden te leggen tussen wat je tijdens de module ervaart en de andere programma onderdelen. 

Bij Triora besteden wij veel aandacht aan beweging en zingeving. Training voor lichaam en geest draagt bij aan je herstel. Het samen trainen geeft steun en versterkt het effect voor de hele groep. Centraal in het Triora Model staat het ontwikkelen van zelfinzicht en het nemen van verantwoordelijkheid voor je herstel. Lijkt Triora geschikt voor je? Je kunt jezelf direct aanmelden via onderstaande button.