Verslavingshulp dichtbij huis

Vanuit onze poliklinieken willen wij verslavingshulp in je eigen omgeving bieden. Misschien is voor jou een opname in de kliniek niet nodig. En kunnen we volstaan met een reeks gesprekken en kennismaking met de zelfhulp dicht bij jou in de buurt. 

Indien nodig kan altijd nog besloten worden dat een opname in de Triora kliniek volgt. Wanneer onze ambulante verslavingshulp passend voor jou is dan kun je na het intakegesprek binnen 24 uur met je behandeling beginnen! 

Onze poliklinieken voor ambulante hulp 

Ambulante verslavingshulp en individuele begeleiding 

In de poliklinieken van Triora zul je vooral merken dat we op verschillende manieren aan de slag gaan met jou en je verslaving. We proberen in individuele sessies en door opdrachten jou meer inzicht te geven in jezelf en wat verslaving met jou doet. Ook zul je gaan kennismaken met de zelfhulp. 

Je komt naar onze ambulante vestiging voor jouw individuele begeleiding door een ervaren behandelaar van Triora. De ambulante verslavingshulp is erop gericht om geleerde vaardigheden direct in het dagelijks leven in de praktijk te brengen. De duur van de zorg is afhankelijk van de behoefte, meestal tussen een half en een heel jaar. Je ondersteunt je eigen herstelproces door deel te nemen aan zelfhulpgroepen. Hier werk je zonder professionele begeleiding, maar met hulp van ervaren lotgenoten, aan verdieping en zingeving. 

Ambulante verslavingshulp op maat 

Na een intake volgen diverse één op één gesprekken met jouw vaste begeleider. Je gaat na een gesprek weer gewoon naar huis om te oefenen in eigen omgeving. Tussen de gesprekken in bezoek je zelfhulpgroepen. Bij de zelfhulpgroepen maak je contact met ervaringsdeskundigen, met de filosofie en tradities van de zelfhulp. De kennis die je daar opdoet, verweven we in jouw ambulante individuele verslavingshulp. Deze combinatie maakt dat je zelf weer de regie krijgt over je herstel en je leven. 

In het eerste gesprek bespreken we waar je behoefte aan hebt. Wij leveren maatwerk vanuit een multidisciplinaire aanpak. Naast de gesprekken met jouw trajectbegeleider kunnen we je ook systeemgesprekken, werken aan zelfbeeld, gesprekken met psycholoog en/of psychiater aanbieden. 

Afkicken vanuit huis 

Uniek in Nederland is dat wij ook het ontgiften of afkicken lokaal kunnen aanbieden. 

Familie 

Bij Triora vinden we het heel belangrijk dat de familie en naasten betrokken worden bij de behandeling. Lees wat we aanbieden voor familie en naasten.

Nazorg 

In de poliklinieken zijn de nazorggesprekken met mensen die de opname in de kliniek hebben afgerond. Triora biedt ambulante verslavingszorg op jouw maat!  

Je kunt jezelf vrijblijvend aanmelden, dan bespreken we of Triora voor jou geschikt is.