Polikliniek
Verslavingshulp dichtbij huis

Polikliniek

Vanuit onze poliklinieken willen wij verslavingshulp in uw eigen omgeving bieden. Misschien is voor u een opname in de kliniek niet nodig. En kunnen we volstaan met een reeks gesprekken en kennismaking met de zelfhulp dicht bij u in de buurt.

Indien nodig kan altijd nog besloten worden dat een opname in de Triora kliniek volgt. Wanneer onze ambulante verslavingshulp passend voor u is dan kunt u na het intakegesprek binnen 24 uur met uw behandeling beginnen!

Onze poliklinieken voor ambulante hulp 

Ambulante verslavingshulp en individuele begeleiding

In de poliklinieken van Triora zult u vooral merken dat we op verschillende manieren aan de slag gaan met u en uw verslaving. We proberen in individuele sessies en door opdrachten u meer inzicht te geven in uzelf en wat verslaving met u doet. Ook zult u gaan kennis maken met de zelfhulp.

U komt naar onze ambulante vestiging voor uw individuele begeleiding door een ervaren behandelaar van Triora. De ambulante verslavingshulp is er op gericht om geleerde vaardigheden direct in het dagelijks leven in de praktijk te brengen. De duur van de zorg is afhankelijk van de behoefte, meestal tussen een half en een heel jaar. U ondersteunt uw eigen herstelproces door deel te nemen aan zelfhulpgroepen. Hier werkt u zonder professionele begeleiding, maar met hulp van ervaren lotgenoten, aan verdieping en zingeving.

Ambulante verslavingshulp op maat

Na een intake volgen diverse één op één gesprekken met uw vaste begeleider. U gaat na een gesprek weer gewoon naar huis om te oefenen in eigen omgeving. Tussen de gesprekken in bezoekt u zelfhulpgroepen. Bij de zelfhulpgroepen maakt u contact met ervaringsdeskundigen, met de filosofie en tradities van de zelfhulp. De kennis die u daar op doet, verweven we in uw ambulante individuele verslavingshulp. Deze combinatie maakt dat u zelf weer de regie krijgt over uw herstel en uw leven.

In het eerste gesprek bespreken we waar u behoefte aan heeft. Wij leveren maatwerk vanuit een multidisciplinaire aanpak. Naast de gesprekken met uw trajectbegeleider kunnen we u ook relatie- en gezinsgesprekken, de relatiegroep, werken aan zelfbeeld, gesprekken met psycholoog en/of psychiater aanbieden.

Afkicken vanuit huis

Uniek in Nederland is dat wij ook het ontgiften of afkicken lokaal kunnen aanbieden.

Familie

De familie van iemand met een verslaving speelt, als u dat wilt, een belangrijke rol in onze behandeling. 

Nazorg

In de poliklinieken zijn de nazorggesprekken met mensen die de opname in de kliniek hebben afgerond. Triora biedt ambulante verslavingszorg op uw maat! 

U kunt uzelf vrijblijvend aanmelden, dan bespreken we of Triora voor u geschikt is. toos
'Ik ben er weer. Ik doe weer mee. En dat is het grootste cadeau wat ik eigenlijk mezelf heb kunnen geven.'

- Toos

Bekijk mijn verhaal
michel
‘Iedere dag weer besef ik dat ik een gezegend mens ben, zowel in mijn werk als in mijn privé leven.’

- Michel

Bekijk mijn verhaal
ben
'Ik vond het eigenlijk gewoon prettig dat ik eigenlijk gewoon een soort reset kreeg in mijn normale gedrag.'

- Ben

Bekijk mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem