Achtergrond verslaafde IDDT
Verslaving en trauma: een vaak voorkomende combinatie

VERS

Vaardigheidstraining emotie regulatie

Het kan zijn dat u last heeft van heftige en lastige emoties, waar u moeilijk grip op kunt krijgen, waardoor u steeds vastloopt en (terug)grijpt naar verslavende middelen. De vaardigheidstraining emotie regulatie kan u dan helpen om hier grip op te krijgen. Binnen het Triora Model bieden wij op indicatie emotieregulatie training als aanvullende behandeling. Wilt u weten wanneer wij iemand emotieregulatie training bieden en wat het precies is? Lees dan hieronder verder. 

Iedereen komt wel eens in een situatie, waarbij het lastig is om emoties onder controle te houden. Denk aan een situatie waarbij iemand u aanspreekt, terwijl u al hoofdpijn heeft en u hierdoor uw boosheid niet meer weet te beheersen. Dit kan wel eens voorkomen, maar als u merkt dat u vaak sterke emotionele reacties heeft in bepaalde (stress)situaties en u moeite heeft om de emoties terug naar normaal te brengen, kan het zijn dat u last heeft van emotieregulatie problemen. De vaardigheidstraining emotie regulatie kan dan mogelijk een oplossing bieden.

Wat is emotieregulatie training?

Mensen die last hebben van een verslaving hebben vaak moeite om hun emoties te reguleren. De VERS is een training die hen helpt om te leren hun emoties beter te hanteren, waardoor ze minder (snel) hoog oplopen. Tijdens deze training wordt de focus gelegd op bewustwording van emoties. Het beter begrijpen van- en grip krijgen op emoties om er beter mee om te leren gaan, vormen de basis van de VERS. Handvatten om onvoorspelbare sterke emotionele reacties te leren beheersen worden tijdens deze training aangereikt.

Emotieregulatie en verslaving

Bij mensen die last hebben van een verslaving kan problemen met emotieregulatie ervoor zorgen dat dit de verslaving in stand houdt en mogelijk zelfs verergert. Het niet goed kunnen signaleren, uiten of normaliseren van emoties kan ervoor zorgen dat iemand verslavende middelen, zoals alcohol of drugs, gaat gebruiken om de emoties onder controle te krijgen. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om emoties te (h)erkennen, te leren uiten en verdragen. Voor de mensen die hier moeite mee hebben en extra hulp bij nodig hebben biedt Triora de vaardigheidstraining emotie regulatie aan als onderdeel van een poliklinische behandeling.

Emotieregulatie training bij Triora

Bij Triora wordt emotieregulatie training op indicatie geboden. Dit betekent dat enkel een van de behandelaars u kan aanmelden voor deze training. Dit zullen zij doen wanneer zij zien dat u moeite heeft om op een redelijke wijze met uw emoties om te gaan. Binnen onze poliklinische behandeling wordt emotieregulatie training in de vorm van groepstherapie aangeboden. De training bestaat uit 10 sessies van 2,5 uur op de polikliniek, waarbij nader wordt ingegaan op wat emoties zijn en hoe ze werken, hoe het precies voor u werkt, hoe het anders kan en crisisvaardigheden.  


Onze behandelmethoden

Naast de vaardigheidstraining emotie regulatie maken wij ook gebruik van andere behandelmethoden, zoals EMDR, geïntegreerde behandeling en cognitieve gedragstherapie (CGT). Meer weten over onze verschillende behandelmethoden en aanvullende behandelingen die wij inzetten? Bekijk de behandelmethoden van Triora

 



2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem