Zelfhulp
De zelfhulp is een belangrijk verplicht onderdeel van het Triora Model

Zelfhulp

Door het zelfhulp programma hebben sinds 1935 al vele miljoenen mensen met verslavingsproblemen hun weg naar herstel gevonden. Uit onderzoek blijkt dat mensen die na hun afkicken naar deze groepen gaan veel meer kans op succes hebben.

De zelfhulp is het herstelprogramma dat in 1935 is opgezet door de eerste leden van Alcoholics Anonymous (Anonieme Alcoholisten, de AA). Sindsdien zijn er enkele tientallen andere gemeenschappen opgericht die allemaal met ditzelfde programma werken, bijv. Narcotics Anonymous voor drugsverslaafden, Cocaine Anonymous voor cocaïneverslaafden en Al-Anon voor familieleden van verslaafden. In de zelfhulpprogramma's pogen ervaringsdeskundigen in groepen problematiek op te lossen zonder tussenkomst van professionele hulpverleners.

Triora en de zelfhulp

De zelfhulp vormt een belangrijk en verplicht onderdeel van de behandeling bij Triora. Behalve dat de zelfhulp in de behandeling uitgebreid aan de orde komt, gaat u naar deze groepen toe. Ook in de kliniek is 's avonds gelegenheid om naar deze groepen te gaan. U gaat de verplichting aan om dat minstens 3 keer per week te doen. Ook tijdens en na afloop van de nazorg is bij de zelfhulpgroepen in de eigen woonomgeving ondersteuning van lotgenoten te vinden, die levenslang beschikbaar is. Niet iedereen vindt het makkelijk om te begrijpen wat die stappen in het eigen leven, zonder verslavende middelen, kunnen betekenen. Daarom is er in Triora een bewustwordingscoach, die daarbij helpt.

Edwin: ervaringsdeskundig medewerker bij Triora
Edwin is alcoholist en werkte als ervaringsdeskundig medewerker bij Triora

Edwin is alcoholist en is meer dan vijf jaar ervaringsdeskundig behandelaar geweest bij Triora. 'Ik heb zelf mijn herstel gevonden bij AA.' In het ervaringsverhaal van Edwin meer over de principes van de Zelfhulp. 

De zelfhulpgroepen 

Zet zelf de eerste stap en laat Triora u helpen. U kunt uzelf direct aanmelden.  edwin
'Onderdeel van de zelfhulpgroep is dat je elkaar ondersteunt en helpt door ervaring, kracht en hoop met elkaar te delen.'

- Edwin

Bekijk mijn verhaal
marco
'De zelfhulpgroepen, dat heeft me onwijs geholpen. Dat is gewoon die ketting, die elkaar vasthoudt.'

- Marco

Lees mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem