Heb ik een drankprobleem?

Hoe vaak heb je al geprobeerd te stoppen met drinken? 'Hij belooft altijd dat hij gaat stoppen' is een zin die wij regelmatig horen van partners of familie van mensen die bij ons hulp zoeken. Helaas is het meestal erg moeilijk te stoppen zonder professionele hulp.

Drankprobleem 

Toegeven dat je een probleem hebt met drank is niet eenvoudig, dit vergt moed. Een drankprobleem heb je niet zomaar, je bent niet van de ene op andere dag afhankelijk van alcohol. Het is een geleidelijk proces, waarbij de een binnen een jaar een drankprobleem heeft en de ander er jaren over doet. 

Alcohol is, in tegenstelling tot het gebruik van andere drugs, een geaccepteerd middel. Bedrijven organiseren VriMiBo's (VrijdagMiddagBorrels) en niemand kijkt er van op als je er dan een paar te veel drinkt. Op het werk verschijnen met een kater is iets wat iedereen kan overkomen. Pas als mensen zelf problemen ervaren, bijvoorbeeld hun partner of werk dreigen te verliezen, zoeken ze hulp voor hun drankprobleem. 

Drankprobleem? Laat ons helpen te stoppen met drinken 

Al meer dan 15 jaar helpen wij mensen die kampen met een drankprobleem. Een groot deel van ons team is ervaringsdeskundig. Als je echt bereid bent te stoppen met drinken én met alle andere roesmiddelen kunnen wij je helpen. Wij kunnen je niet helpen wanneer je 'sociaal' wilt leren drinken of wilt minderen. Triora is voor mensen met een open geest; die willen nadenken over andere aspecten van hun leven. Deelname aan de zelfhulp is een belangrijk en verplicht onderdeel. Onze behandeling wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. 

Vrijblijvend aanmelden

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via onderstaande button. Wij bellen je dan uiterlijk de eerstvolgende werkdag op. In dit oriënterend gesprek stellen we je allerlei vragen en kun je ons al je vragen stellen. Je kunt een behandeling bij Triora volgen in de kliniek of in een van onze poliklinieken.

Ervaringsverhalen

Wij kunnen je helpen met je drankprobleem. Bekijk de ervaringen van mensen die wij al hielpen en ontdek dat een prettig leven zonder drankgebruik mogelijk is! 

Mijn partner zegt dat ik te veel drink. Test online je alcoholgebruik.

Heb je een vraag, opmerking of wil je een vrijblijvend gesprek?