Wij zetten een extra stap om u te helpen te stoppen met gamen

Gameverslaving

Dat veel gamen tot een gameverslaving kan leiden is nog niet zo bekend. Het is dan ook een vrij ‘nieuwe’ verslaving.

Om gameverslaafd te raken heb je een (game-) computer nodig, en die zijn er pas sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw. Niet zo nieuw zijn de lichamelijke en psychische verschijnselen die achter een game verslaving zitten.

Gameverslaving

Productie endorfine bij een gameverslaving

Ons lichaam produceert in positieve situaties zelf stoffen (endorfinen), die een geluksgevoel produceren. Dat gebeurt ook bij gamen. Sommigen gebruiken het gamen dan ook steeds meer om zich goed te voelen. Op den duur wordt het dan dwangmatig gedrag. Mensen met een gameverslaving brengen een groot deel van hun tijd door met computerspellen.
Net als bij gokken raakt het lichaam erop ingesteld dat tijdens het gamen grote hoeveelheden endorfine worden aangemaakt. Dit kan zover gaan, dat stoppen leidt tot ernstige lichamelijke en psychische ontwennings-verschijnselen – vergelijkbaar met een verslaving aan drugs.
Hoewel het beeld is dat game verslaving alleen voorkomt onder tieners, is het een probleem dat bij alle leeftijdsgroepen voorkomt. 

Stoppen met uw gameverslaving?

Wanneer u een groot deel van uw tijd doorbrengt achter de computer, werk of opleiding, vrienden en familie verwaarloost, is het goed mogelijk dat u een gameverslaving heeft. Vaak gaat dat ook gepaard met gebruik van alcohol, drugs, energydrinks, roken en blowen. Maar ook los daarvan is gamen riskant: het kan leiden tot psychische en lichamelijke problemen.
Een gameverslaving is een ziekte, die niet vanzelf overgaat. Als u eraan toe bent om wat te doen aan uw gameverslaving, dan kunt u zelf testen of Triora een geschikte behandeling voor u is en zich aanmelden voor behandeling bij Triora. Triora biedt een klinisch traject in Den Haag of ambulante zorg in een van onze poliklinieken in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Haarlem. 

Hulp voor gameverslaving 100% vergoed

Onze behandeling voor gameverslaving wordt door alle verzekeringsmaatschappijen volledig vergoed.

Test of u een gameverslaving heeft:

Wilt u weten of uw gamegedrag risicovol is? Doe dan online onze gameverslaving test.'Ik was niet verslaafd. Ik had wel problemen, maar ik was niet verslaafd. Het doorbreken van die ontkenning is voor mij een heel proces geweest...'

- Chris

Bekijk zijn verhaal
'Die kliniek, daar heb ik hele goede ervaringen mee en herinneringen aan. Ik vond het prettig dat ik eigenlijk gewoon een reset kreeg...'

- Ben

Bekijk zijn verhaal
'Ik ben ontzettend veel gaan reizen. Dat is er wel voor in de plaats gekomen...het is een ander leven geworden, een beter leven..'

- Ted

Bekijk zijn verhaal


'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem