Gokverslaving is wel degelijk een serieuze verslaving

Gokverslaving

Gokken is in Nederland tamelijk geaccepteerd. De wetgever stelt regels, maar die regels verbieden gokken zeker niet. Een gokverslaving is echter een niet geaccepteerd verschijnsel.

Een gokker gebruikt geen verslavend middel, geen chemische stof die door roken, drinken of snuiven in het lichaam terecht komt. Hij of zij is verslaafd aan een handeling (gokken) en het prettige gevoel dat daarbij vrij komt.

Gokverslaving

Gokverslaving en endorfinen

Gokverslaving is wel degelijk een serieuze verslaving, het is namelijk ook een lichamelijke verslaving. Ons lichaam produceert in positieve situaties zelf stoffen (endorfinen), die een geluksgevoel produceren. Bij gokverslaafden is het lijf erop ingesteld dat tijdens het gokken grote hoeveelheden endorfine worden aangemaakt.
Bij een serieuze gokverslaving kan stoppen met gokken leiden tot ernstige lichamelijke en psychische ontwenningsverschijnselen: depressie, angsten, schuldgevoelens, hoofdpijn, trillen, slaapproblemen en zweten. Net als andere verslavingen is een gokverslaving een ziekte, die niet vanzelf overgaat.

Wouters' ervaring met gokken

'Het liefst was ik eigenlijk bezig met drank, drugs maar ook met gokken.'
Bekijk het ervaringsverhaal van Wouter. Wouter is ervaringsdeskundig behandelaar bij Triora. Hij begeleidt ook de gokmodule voor patiënten die opgenomen zijn bij Triora.

Hulp voor uw gokverslaving, 100% vergoed

Kunt u moeilijk stoppen met gokken, gaat u door met spelen ook al heeft u het geld niet? Heeft u problemen door het gokken? U hoeft het niet alleen op te lossen. U kunt hulp voor uw gokverslaving krijgen bij Triora. De behandeling wordt volledig vergoed. Triora biedt hulp voor verslaving in Den Haag (klinisch en ambulant), Rotterdam (ambulant), Haarlem (ambulant) en Amsterdam (ambulant), bekijk alle locaties. U kunt zelf testen of Triora een geschikte behandeling is en direct aanmelden via onderstaande button. Twijfelt u nog? Doe dan de test gokverslaving.Onze moderne verslavingskliniek ligt in een rustige, bosrijke omgeving, vlak bij het strand.

- Den Haag

Bekijk de kliniek

'Overdag de vriendelijke aardige jongen, ‘s nachts alleen maar bezig met iedereen die in de weg staat. Je hebt er alles voor over.'

- Wouter, ervaringsdeskundig behandelaar

Bekijk zijn verhaal


'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland