Patientenbrochure Janna Marco 2000x510 DSC 4248.JPG
Wiet is niet zo onschuldig als dat het lijkt

Afkickverschijnselen wiet

De afkickverschijnselen en het afkicken van wiet zijn voor veel mensen lastiger dan wordt gedacht. Dit komt mede doordat het THC-gehalte in wiet tegenwoordig zo hoog is.
De afkickverschijnselen bij het stoppen met blowen kunnen zeer hevig zijn. De verschijnselen kunnen variëren van ernstige somberheid, slaapstoornissen, een kort lontje hebben, geen eetlust hebben, een snelle hartslag hebben tot overmatig zweten. De ernstige somberheid kan zover op lopen dat u geen zin meer hebt in het leven of dat u niet meer weet wat u met zichzelf aan moet. Het is belangrijk om hier professionele hulp bij te krijgen. Triora helpt u om af te kicken. Neem zelf de eerste stap naar een gezonder leven en laat uw levensstijl van tijdens uw gebruik achter u!

Wiet lijkt onschuldig

In Nederland wordt wiet (ook wel cannabis) gezien als een softdrug. Hierdoor wordt de drug vaak als onschuldig beschouwd. Toch is wiet niet zo onschuldig als dat het lijkt. Men denkt vaak dat het gebruiken van wiet geen kwaad kan en dat de effecten voor het lichaam niet ernstig zijn. ‘Je voelt je relaxed en krijgt een lachkick’. Echter zijn de klachten voor het lichaam wel degelijk merkbaar en is het ook zo dat het gebruiken van wiet hersenschade en psychiatrische klachten kan opleveren. Het afkicken van wiet is daarom ook steeds vaker een verschijnsel waarbij hulp van buitenaf nodig is.

Afkicken van wiet

Vanwege het feit dat het THC gehalte in wiet tegenwoordig zo hoog is, is het afkicken van wiet veel lastiger dan vaak wordt gedacht. Stoppen met wiet is steeds vaker een probleem voor mensen. Het lukt ze vaak niet alleen en daarom schakelen zij de hulp van Triora in. Bij Triora werken ervarings­deskundigen en gespecialiseerde verslavingsartsen, zij weten raad met alle afkickverschijnselen die bij het afkicken van wiet naar boven komen.

Twijfelt u of u verslaafd bent?

Heeft u last van één van de effecten van het gebruik van wiet of twijfelt u of u verslaafd bent?
Doe de wiet test.
U kunt zich ook vrijblijvend aanmelden voor onze zorg in Den Haag, Rotterdam, Haarlem of Amsterdam. via onderstaande button. Na ontvangst van uw aanmelding bellen we u uiterlijk de eerstvolgende werkdag terug. U kunt dan uw vragen stellen en wij stellen u vragen om te bekijken of Triora voor u geschikte hulp kan bieden.marco
...Cocaïne samen met whiskey en dan nog lekker flink wat blowen erbij...’

- Marco, behandelaar Triora

Bekijk zijn verhaal
Manon
'Het bleek dat karaktertrekken van mij ook een rol hadden gespeeld bij het in stand houden van zijn verslaving.'

- Manon

Lees mijn verhaal
michel2
'Met vriendjes begon ik te blowen. En dat ging van kwaad tot erger...'

- Michel, mede oprichter Triora

Bekijk zijn verhaal


2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem