Informatie voor huisartsen, POH-GGZ en zorgverleners

Ben je huisarts, POH-GGZ of zorgverlener en zoek je hulp voor de verslaving van je patiënt? Triora is jouw specialist in hulp bij verslaving. Je kunt als zorgverlener met een gerust hart je patiënt doorverwijzen naar Triora. Wij hebben doorgaans korte wachttijden.  

Download de patiënten- en verwijzersbrochure van Triora. Jouw team kan zich inlezen in wat de behandeling van Triora kan bieden voor patiënten in je praktijk en je hebt informatie om mee te geven aan je patiënten of voor in de wachtkamer.  

Wat kun je zelf doen om je patiënt door te verwijzen naar Triora? 

  • Lees onze algemene in- en exclusiecriteria voordat je je patiënt bij Triora aanmeldt om te beoordelen of Triora een geschikte behandeling kan bieden. 
  • Maak samen met je patiënt de online zelftest om te bekijken of Triora een geschikte behandeling kan bieden voor je patiënt. Indien Triora geen geschikte behandeling kan bieden worden er ook adviezen voor mogelijke alternatieve behandelingen gegeven na het invullen van de test.  
  • Je kunt samen met je patiënt een aanmelding plaatsen via ons aanmeldformulier. Je kunt je patiënt ook direct verwijzen via ZorgDomein. Wij houden altijd nog een eigen indicatiegesprek met de patiënt, maar de betrokkene hoeft zich dan niet zelf aan te melden.  
  • Na een aanmelding via ons aanmeldformulier ontvangt je patiënt een bevestiging per e-mail.  
  • Heb je vragen over een specifieke casus of twijfel je of Triora een geschikte behandeling kan bieden? Het team van Triora helpt je graag. Je kunt Triora telefonisch bereiken via: 088 358 37 41 en een telefonische afspraak inplannen met een van onze verslavingsartsen of wanneer mogelijk direct doorverbonden worden met een collega die je verder kan helpen. 

Wat gebeurt er na de aanmelding van je patiënt? 

  • •    Je patiënt wordt doorgaans binnen een aantal werkdagen gebeld voor een oriënterend kennismakingsgesprek middels een telefonische screening. De patiënt kan allerlei vragen over Triora stellen. Wij stellen ook vragen en vertellen over de mogelijkheden die Triora kan bieden.   
  • Na deze telefonische kennismaking en screening gaat het intaketeam van Triora beoordelen of Triora je patiënt een geschikte behandeling kan bieden. Triora laat dit binnen een werkweek telefonisch aan je patiënt weten. Bij een positief resultaat wordt je patiënt uitgenodigd voor een face-to-face intake. Wanneer Triora niet geschikt blijkt te zijn geven wij advies voor een alternatieve behandeling of verwijzen wij de patiënt terug naar jou als huisarts om andere passende hulp te zoeken. Hiervan wordt je per brief op de hoogte gesteld.  .  
  • Wanneer je patiënt in aanmerking komt voor behandeling bij Triora dan wordt beoordeeld of (klinische, of ambulante) detox nodig is en wanneer je patiënt opgenomen kan worden in de kliniek van Triora of wanneer de poliklinische behandeling kan starten. Een opname in de kliniek duurt zeven weken en een poliklinische behandeling bestaat uit gemiddeld tien tot vijftien gesprekken verspreid over ongeveer zes maanden. Hiervan wordt je per brief op de hoogte gesteld.    
  • Bij het naderen van het einde van een behandeling (klinisch of poliklinisch) gaat het team van Triora na of je patiënt het beste in nazorg kan bij Triora, bij een eigen behandelaar of elders. Indien onze inschatting is dat de patiënt bij een andere behandeling beter op zijn plek is dan gaan we samen met jou kijken hoe de verwijzing tot stand kan komen. 
  • Wanneer je patiënt wordt uitgeschreven bij Triora, ontvang je als huisarts altijd een bericht per brief van onze verslavingsartsen met de laatste en meeste recente status van je patiënt.  

Meelopen en voorlichting

Heb je op dit moment geen patiënt die je naar Triora wilt verwijzen, maar wil je wel meer informatie om je patiënten in de toekomst beter te kunnen adviseren? Wij zijn graag bereid om voor groepen verwijzers voorlichting te geven over de behandelingen bij Triora en verslaving in het algemeen. Heb je interesse in voorlichting bij je op locatie? Of wil je een keer een dag meelopen bij Triora?