Informatie voor bedrijven, sportverenigingen en scholen

Heeft iemand bij je op de werkvloer, sportvereniging of school last van een verslaving? Triora is jouw specialist in hulp bij verslaving. Graag kijken we samen met jou of wij ook voor je collega, teamgenoot of studiegenoot een passende behandeling kunnen bieden. 

Signaleren van verslaving

Het signaleren van een verslaving is vaak lastig en vaak ook niet duidelijk zichtbaar. Belangrijk voor het signaleren van een verslaving is dat er binnen bedrijven, sportverenigingen en scholen meer aandacht wordt besteed het verspreiden van informatie over verslaving en hulp bij verslaving.  

Manieren om informatie over verslaving en hulp bij verslaving te verspreiden:

  • Zorg ervoor dat verslaving intern onderwerp van gesprek wordt en verspreid bijvoorbeeld informatie via een digitale nieuwsbrief met links naar informatie over de verschillende soorten verslavingeen zelftest om te testen of iemand een probleem heeft met verslaving en behandeling bij verslaving. Deel ook ervaringsverhalen van mensen in herstel van een verslaving om mensen kracht en hoop te geven. 
  • Verspreid niet alleen digitaal informatie, maar biedt ook informatie aan door brochures en posters te verspreiden op locatie. Download de brochure over hulp bij verslaving van Triora.
  • Organiseer workshops, themadagen en (gast)colleges waarin verslaving op de agenda komt. Nodig experts en ervaringsdeskundigen uit om het gesprek aan te gaan en hun ervaringen te delen over onderwerpen zoals verslaving. Triora is graag bereid om voor groepen voorlichting te geven over de behandelingen bij Triora en verslaving in het algemeen,  neem hiervoor contact met ons op. 
  • Ontwikkel beleid met betrekking tot alcohol- en middelenmisbruik en maak een preventieplan. Communiceer het beleid en plan en spreek openlijk over mogelijke hulpverlening en ondersteuning vanuit de werkgever, sportclub en school bij problemen met verslaving of andere problemen met de geestelijke gezondheid.

Door meer informatie over verslaving te verspreiden in het openbaar, wordt het voor mensen gemakkelijker om signalen van verslaving te herkennen en mensen die hulp nodig hebben bij verslaving te ondersteunen in het zoeken naar passende hulp.

Ingrijpen en handelen bij een probleem met verslaving

Vaak hebben mensen in de omgeving van iemand met een verslavingsprobleem eerder door dat er een probleem is of dat het niet goed gaat dan deze persoon zelf. Meldt iemand zich vaker ziek dan normaal, kan hij of zij niet meer goed functioneren en stoot hij of zij sociale contacten af? Heb je een vermoeden dat iemand mogelijk een verslavingsprobleem heeft? Je kunt jouw collega, teamgenoot of studiegenoot aanmelden voor een behandeling voor verslaving bij Triora. Is hij/zij nog niet klaar voor een behandeling? Triora werkt nauw samen met interventionisten die mensen die last hebben van een verslaving de gevolgen van verslaving laten inzien en begeleiden naar de juiste behandeling. Een interventietraject wordt altijd gestart door familie of belangrijke andere naasten. Triora werkt met het eigen Triora Model.

Meer informatie of contact

Iedereen die interesse heeft in meer informatie over verslaving en de behandeling daarvan is ook welkom op de zes wekelijkse informatieavond over verslaving bij Triora in de kliniek. Je kunt ook gratis deelnemen aan zelfhulpgroepen voor familie en naasten van Al-Anon. Ook kunt u terecht bij Stichting Naast

Heb je een collega, teamgenoot of studiegenoot die last heeft van een verslaving, maar weet je niet goed wat je hieraan kunt doen? Het team van Triora helpt je graag en voorziet je graag van meer informatie. Je kunt Triora telefonisch bereiken via: 088 358 37 41.