Familieprogramma

Het familieprogramma is voor naasten (familie, partners, kinderen vanaf 8 jaar, vrienden en/of collega’s) van mensen die ambulant en/of klinisch bij Triora in behandeling zijn. Het programma is bedoeld om inzicht, kennis en begrip te krijgen over de ziekte verslaving.

Verslaving, je naaste en jij 

Iedereen bestaat in een systeem, zo ook iedereen met een verslaving. Hoe dat systeem eruitziet en functioneert, kan enorm verschillen, maar het is vanuit zowel onderzoek als praktijk duidelijk dat het systeem veel kan bijdragen aan de behandeling. Een systeem kan ondersteunen, bekrachtigen, helpen en bevestigen en daarmee je naaste helpen in herstel. Omgekeerd heeft verslaving ook een effect op het systeem. Die wederkerigheid van begrip en steun staat in het Triora familieprogramma centraal. 

Het Triora Familieprogramma 

Het familieprogramma gaat in op de vragen: wat is een verslaving, wat betekent dit voor de persoon met een verslaving en wat betekent dit voor jou en andere naasten? Jij en je naaste worden hierin gedurende vier middagen meegenomen door ons team van zeer ervaren medewerkers.

Meer informatie en aanmelden

Deelname aan het programma is kosteloos. Studiemateriaal, koffie en thee is inbegrepen.

Locatie

'Het Theehuis' 
Johanna Triebelspad 10,
2553 PS Den Haag
(Bekijk adres op Google maps)

Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van Parnassia Groep. Navigeer naar Monsterseweg 93. Aan de rechterkant van het hoofdgebouw vind je de bewegwijzering naar 'het Theehuis' (ongeveer 150 meter).

Bekijk beschikbaarheid en inhoud van de 4 middagen in 2024 en meld je aan voor het familieprogramma via onderstaande button.