21 februari 2023

Triora is vanaf 2 maart 2023 geheel rookvrij

Per 02-03-2023 zal Triora geheel rookvrij zijn en is het tijdens de behandeling niet meer toegestaan om te roken op en rondom het terrein van Triora. Daarnaast is het ook niet toegestaan om (artificiële) rookwaren en/of tabaksartikelen bij je te hebben.Samen zijn we op weg naar een rookvrije generatie en een rookvrije ggz in 2025. Als zorginstelling willen wij een gezonde leefstijl bevorderen. Roken hoort daar niet bij. Middels dit nieuwsbericht informeren wij jou wat dit betekent als je bij ons in behandeling bent of bij ons verblijft.

Waarom wordt Triora rookvrij

Tabaksverslaving is één van de meest ernstige verslavingen. Wij gunnen iedereen een rookvrij leven en willen al onze cliënten een rookvrije behandelomgeving bieden. Wij hebben een wettelijke plicht om al onze medewerkers een rookvrije werk omgeving te bieden. De kans van slagen van uw behandeling wordt vaak groter als je niet rookt. Jouw gezondheid verbetert en ook je stemming. Zien roken, doet roken. De verleiding om ook te gaan roken wordt groter, wanneer je omgeving aan het roken is.

In behandeling bij Triora

Het rookvrij beleid kan gevolgen hebben voor jou en je behandeling. Stoppen met roken is je eigen keuze. Tijdens de behandeling bij Triora vragen wij je echter niet te roken. Ook is het niet toegestaan om (artificiële) rookwaren en/of tabaksartikelen mee te nemen als je ons klinische programma gaat volgen. Als je wilt stoppen met roken, helpen wij graag. Ons ervaren team staat klaar om je te ondersteunen.

Mocht je nog vragen hebben over ons rookvrij beleid of kun je ondersteuning gebruiken bij het stoppen met roken? Neem dan contact met ons op via 088 358 37 41.