21 november 2023

Theater | Naasten en verslaving: Rudiversum

Cabaretier Ruud Smulders toert momenteel door het land met zijn nieuwe cabaretprogramma RUDIVERSUM. Hierin vertelt hij het verhaal over zijn aan alcoholverslaafde moeder. Hij benoemt hierin het proces dat hij doormaakt als familielid, hoe hij eerst de verslaving heeft gehaat, maar het nu ziet als een chronische ziekte en besloten heeft van zijn moeder te houden en haar een zo goed mogelijk leven te geven.

 

Interesse?

Meer over deze voorstelling en kaartverkoop: https://www.diligentia-pepijn.nl/agenda/4869/rudiversum/ruud-smulders

Naasten en Triora

Iedereen bestaat in een systeem, zo ook iedereen met een verslaving. Hoe dat systeem eruitziet en functioneert kan enorm verschillen, maar het is vanuit zowel onderzoek als praktijk duidelijk dat het systeem veel kan bijdragen aan de behandeling. Een systeem kan ondersteunen, bekrachtigen, helpen en bevestigen en daarmee de patiënt helpen in zijn/haar herstel.

Omgekeerd heeft verslaving ook een effect op het systeem. Vaak is er een lange periode voorafgegaan aan de behandeling, waarin er vaak heftige dingen zijn gebeurd. Het systeem heeft vaak ook ondersteuning nodig om daarmee om te gaan en mee te groeien met de patiënt. Die wederkerigheid van begrip en steun staat voor Triora hoog in het vaandel en trachten wij zoveel mogelijk naasten te betrekken bij onze behandelingen.

Bekijk informatie voor familie en naasten