20 januari 2023

Onze collega Casper verkozen tot nieuwe voorzitter COR

Afgelopen dinsdag 17 januari 2023 in onze collega Casper verkozen tot de voorzitter Centrale Ondernemingsraad van Parnassia Groep.

Als sinds onze oprichting in 2003 is Triora een groot voorvechter van professionalisering en innovatie in de zorg. Ons streven is dat al onze patienten weer een zinvol leven kunnen opbouwen gevuld met bezieling en plezier. Daarnaast willen we voor onze werknemers ook dat zij hun werk veilig kunnen uitvoeren met bezieling en plezier. We zijn dan ook heel trots op het feit dat een medewerker van Triora een waardevolle bijdrage kan leveren aan de medenzeggenschap binnen onze organisatie. We wensen Casper veel succes en vooral veel voldoening bij het vervullen van deze belangrijke en veratwoordelijke rol.

Wat is een Centrale ondernemingsraad?

Een centrale ondernemingsraad (COR) is een organisatie die bestaat uit gekozen vertegenwoordigers van werknemers binnen een groep van bedrijven. De COR behartigt de belangen van de werknemers binnen de groep van bedrijven en overlegt met de directie over onderwerpen zoals meerjaren strategie, innovatie, kwaliteitsverbetering, arbeidsvoorwaarden, veiligheid en gezondheid op het werk en sociale voorzieningen. Het wordt vaak gebruikt in grote bedrijven waarbij er meerdere bedrijven onder een groep vallen.

Wat doet een Centrale ondernemingsraad?

Een centrale ondernemingsraad heeft verschillende taken en verantwoordelijkheden, waaronder:

  • Advies: de COR geeft advies aan de directie over onderwerpen zoals arbeidsvoorwaarden, veiligheid en gezondheid op het werk, sociale voorzieningen, en andere zaken die van invloed zijn op de werknemers.
  • Overleg: de COR overlegt met de directie over beslissingen die van invloed zijn op de werknemers, zoals veranderingen in arbeidsvoorwaarden en organisatiestructuur.
  • Representatie: de COR vertegenwoordigt de belangen van de werknemers binnen de groep van bedrijven en zorgt ervoor dat hun stem gehoord wordt in besluitvorming.
  • Informatie: de COR informeert de werknemers over ontwikkelingen binnen de groep van bedrijven en zorgt ervoor dat zij op de hoogte zijn van hun rechten en plichten.
  • Onderhandeling: de COR kan namens de werknemers onderhandelen met de directie over arbeidsvoorwaarden en andere belangrijke zaken.
  • Mediation: de COR kan helpen bij het oplossen van conflicten tussen werknemers en de directie, en proberen een oplossing te vinden die voor beide partijen acceptabel is.