'Laat jouw kracht vanuit zachtheid ontstaan'

Shirley begeleidde bij Triora de module Yoga, module Wakker Worden en de module Wandelen. Voor haar was het les geven in yoga een nieuwe stap nadat ze jaren heel ander werk had gedaan. Maar ze voelde zich bij Triora als een vis in het water.

“Ik ben heel lang werkzaam geweest in de sector van de bouwwereld, in het bedrijf van mijn vader had ik een ondersteunende functie. In 2013 kregen we het moeilijk als gevolg van de recessie. Er moesten dingen veranderen, en dit hield in dat mijn baan zou worden beëindigd. Dit ging niet zonder slag of stoot maar ik besefte mij wel dat het werk en alles er omheen mij niet langer blij maakte en dat ik stil stond op verschillende niveau’s.”

Nieuwe energie

Shirley begon na te denken over wat ze eigenlijk wilde doen en nam hier ook de tijd voor.

“Ik was met yoga begonnen en merkte dat het me hielp zowel lichamelijk als geestelijk om het oude los te laten en te verwerken en voelde wat voor nieuwe energie het me gaf. In de loop van de tijd en tijdens het beoefenen was het alsof iets op mijn pad kwam en me duidelijk maakte wat ik moest doen.

Ik ben een opleiding tot yoga-docent gaan volgen, en voelde steeds meer dat ik dit andere mensen ook wilde laten voelen. Ik heb het altijd fijn gevonden om met mensen te werken en zo kwam dit allen samen.”

Weer leren voelen

“Tijdens mijn opleiding ben ik al les gaan geven en dit voelde alsof ik het al jaren aan het doen was, het voelde als een oude jas welke ik aantrok. Ik heb een mail gestuurd naar Triora, omdat ik het programma kende. Of ik eventueel ook bij Triora yoga les kon geven. Ik heb 3 maanden als vrijwilliger meegelopen.

Nu werk ik zelfstandig. En ben ook helemaal als zelfstandige mijn pad gaan bewandelen, heb zekerheid ingeruild voor een onzekere weg maar nu ik enige tijd bezig ben voelt het steeds beter en kom ook los van de patronen wat moet en wat hoort en dit voelt steeds beter. Bij Triora heb ik geholpen om patiënten weer in contact te brengen met hun lichaam, dat ze hun lichaam weer leren voelen en dat ze naar zichzelf leren te luisteren.”

Voor Shirley is dat zelf ook belangrijk. “Ik had 2 nekhernia’s en moest op zoek naar iets wat goed was voor mijn lijf. Ik deed veel aan hardlopen en fitness, maar yoga bleek beter voor me te zijn.” Shirley geeft het gevoel niet alleen over aan de patiënten, “Ik leer zelf ook veel van hen. Het is vaak een spiegel. Sommigen hebben in het begin weerstand, ik probeer de verbinding te leggen. Steeds meer in je eigen kracht te komen door bewegen, maar ook door statische oefeningen, waardoor mensen ervaren hoe hun lichaam voelt. Zelfonderzoek door ademhaling kan ongemakkelijk voelen en als eng worden ervaren, maar al snel komt daar verandering in en voelt het zo bevrijdend. Als het goed is leren mensen meer van een afstand naar zichzelf te kijken, zonder meteen te oordelen over hun emoties.”

Niet alleen Yoga, maar ook Meditatie

Shirley heeft lange tijd bij Triora de ochtend module “Wakker Worden” gegeven. “We deden tijdens deze module aan meditatie, mensen bewust laten worden van patronen van de handelingen die ze doen. Alles is gericht op aandacht, leren voelen, bewust worden van jezelf, wat ook past binnen de filosofie van Triora. Je open stellen voor wat er is, zonder oordeel.

“Ik ben heel blij dat het pad naar Bewustzijn geopend is en wil dit graag delen, het is zo leerzaam, iedere kleine stap is er 1”

“Mijn Mantra”

“Laat jouw kracht vanuit zachtheid ontstaan”

Het Triora model