Behandeling zelftest
Ben ik verslaafd aan cocaïne? Doe gratis de online cocaïnetest

Cocainetest

Wilt u stoppen of minderen met gebruiken van cocaïne, maar kunt u dat niet?

Een van onze specialisten staat voor u klaar

Verslavingsexpert ConstantVerslavingsexpert TrynkeVerslavingsexpert LeonVerslavingsexpert Triora

Bel ons op +31 (0)88 358 37 41 of vul het contactformulier in en een van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op.


Ben ik verslaafd aan cocaïne?

Cocaïne is een gevaarlijk middel omdat het extreem verslavend is. Het gebruiken van cocaïne kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en kan zelfs levensbedreigend zijn. Heeft u problemen door uw cocaïne gebruik? Wilt u stoppen met het gebruiken van cocaïne? Vul de cocaïnetest in en ontdek of u of uw geliefde mogelijk verslaafd is aan cocaïne.

Wat zijn signalen die kunnen wijzen op een verslaving aan cocaïne?

 1. U kunt niet stoppen of minderen met uw gebruik
  U denkt steeds vaker aan het gebruiken- of verkrijgen van cocaïne. U hebt steeds meer ‘trek’ in cocaïne en hebt het gevoel dat u iedere keer steeds meer moet gebruiken om hetzelfde effect te krijgen. Wellicht hebt u al eens geprobeerd te stoppen met cocaïne, maar is het niet gelukt. Als  u last heeft van afkickverschijnselen van cocaïne wanneer u probeert te stoppen met het gebruik van cocaïne is dit een signaal dat u mogelijk verslaafd bent aan cocaïne en professionele hulp nodig heeft.
   
 2. Het gebruiken van cocaïne heeft negatieve effecten op uw leven
  Het kan zijn dat u door het gebruik van cocaïne financiële problemen heeft. Het gebruiken van cocaïne kan ook van invloed zijn op persoonlijke- of professionele relaties. Het kan zelfs ervoor zorgen dat u sociaal geïsoleerd raakt. Daarnaast kan het zijn dat u doorgaat in het gebruik van cocaïne, terwijl u hiermee uzelf of anderen in gevaar brengt.

  ‘In het begin kon ik mijn verslaving (zeg maar mijn middelen) betalen en later niet meer. Later was ik failliet. Was het geld op en moest ik dingen gaan doen om toch aan het geld te kunnen komen om te kunnen gebruiken. En dat zijn dingen die gewoon niet prettig zijn.’ Het verhaal van Chris over: overgave, vertel het me maar.
   
 3. U doet dingen die u normaal niet zou doen
  U gaat naar plaatsen waar u normaal gesproken nooit heen zou gaan of u spreekt af met mensen waar u normaal gesproken nooit meer zou afspreken, om uw gebruik in stand te houden.

  ‘Het ging op een gegeven moment zelfs zo slecht met me dat ik in mijn ouderlijk huis inbrak, spullen aan het stelen was en tegelijkertijd de autosleutels zag liggen en dacht: goh, ik ben eigenlijk nog wel best een aardige jongen. Want ik had ook de auto kunnen stelen. Als je zo denkt, dan is dus wel echt mis.’ Het verhaal van Michel Odufré: medebedenker van het Triora Model
   
 4. Het gebruiken van cocaïne is van invloed op uw gezondheid
  Het gebruik van cocaïne kan leiden tot het regelmatig hebben van een bloedneus of sinusproblemen. Onverzadigbare honger, slecht eten, slecht slapen of juist teveel slapen kunnen ook aanwijzingen zijn dat uw gezondheid is beïnvloed. 

  Op lange termijn kan het gebruik van cocaïne leiden tot depressie, angst en paranoïde klachten. Lichamelijke bijwerkingen kunnen mogelijk leiden tot een verhoogd risico op een hartaanval of beroerte. Meer over de effecten van cocaïne.
  Ben ik verslaafd aan cocaïne?
 5. Uw familie en vrienden zijn bezorgd
  Een signaal dat u mogelijk verslaafd bent aan cocaïne is wanneer u liegt tegen vrienden of familie over (de hoeveelheid van) uw gebruik. Als uw partner, familie of andere naasten zich zorgen maken over uw cocaïnegebruik is het wellicht tijd om te luisteren naar hen en actie te ondernemen. Als u last heeft van een verslaving aan cocaïne, bent u waarschijnlijk een van de laatste personen die dit zal erkennen.

  ‘Zelf heb ik heel lang in ontkenning gezeten. Ik kan herinneren dat ik zelfs op straat woonde en dat ik dacht dat iemand die verslaafd was, dat was iemand die op straat leefde, onder een brug sliep en met een papieren zak met een fles alcohol deed. En zelfs sliep ik in een bootje dus zwierf ik ook over straat, maar ik was niet verslaafd. Ik had wel problemen, maar ik was niet verslaafd. Dus het doorbreken van die ontkenning was een heel proces geweest voor mij.’ Chris

Uitleg cocaïne test 

De test cocaïne bestaat uit negen vragen die u met ‘Ja’ of ‘Nee’ beantwoord. Als de resultaten uitwijzen dat u last heeft van een matige of ernstige verslaving aan cocaïne, neem dan contact met ons op om te kijken of Triora een geschikte behandeling is voor u. U kunt ook zelf online testen of Triora een geschikte behandeling voor u is


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
 • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
 • Nauwelijks wachttijden
 • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem