Chris verslaving
Al meer dan 15 jaar helpen wij mensen die willen stoppen met cocaïne gebruiken

Stoppen met cocaïne

Stoppen met cocaïne zonder professionele hulp is erg lastig. Toegeven dat u een probleem heeft met coke is niet eenvoudig, dit vergt moed. Hoe vaak heeft u al het voornemen gehad te stoppen met uw cocaïne gebruik? Laat ons helpen.

Cocaïne is zeer verslavend. Vaak gaat het gebruik hand in hand met alcohol. Alcohol dempt de heftige werking van coke en andersom 'helpt' een snuif coke om niet 'in te zakken' na het drinken van grote hoeveelheden alcohol. Cocaïne is kostbaar en je gaat steeds meer gebruiken. Men doet alles om aan geld te komen om cocaïne te kunnen gebruiken.

Stoppen met cocaine

'Ik kan heus wel stoppen met cocaïne'

Verslaving is een ziekte die je vertelt dat je niet ziekt bent. Daarom duurt het ook zo lang voordat mensen vaak accepteren dat ze last hebben van een verslaving. De verslaving maakt je wijs dat het zo erg niet met je is, dat je heus wel kan stoppen, dat je het wel aan kan, kortom dat het wel meevalt.

'Het gaat bij verslaving om meer dan gewoon stoppen en dat volhouden. Het gaat over de kern weer vinden, je eigen zijn weer ontdekken wat ik dus heb mogen doen. En daar gaat het om: dat je dieper gaat.' Michel Odufré: medebedenker van het Triora Model.

Hoe Chris stopte met cocaïne

Chris, heeft zelf ervaren hoe het is om te stoppen met cocaïne. Chris is al clean en sober sinds 2006. Hij heeft weer een prettig en zinvol leven zonder gebruik van cocaïne.

'Ik heb mijn opname ontzettend lang uitgesteld tot het opnamebureau op een gegeven moment zei: Nou, na anderhalf jaar, we gaan je van de wachtlijst halen. Want je hebt iedere keer een excuus om niet opgenomen te worden. Maar het was puur mijn angst en mijn onzekerheid en mijn zelfbeeld die mij weerhield uiteindelijk ook, om in contact te komen met andere mensen. Want dat is waar het over gaat. Actieve verslaving gaat over isolement, herstel van verslaving gaat over verbondenheid.' Het verhaal van Chris: overgave, vertel het me maar. 

Hulp om te stoppen met coke

Al meer dan 15 jaar helpen wij mensen die willen stoppen met cocaïne gebruiken. Als u echt bereid bent te stoppen met coke én met alle andere roesmiddelen kunnen wij u helpen op één van onze locaties in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam of Haarlem. Als u nog af en toe wilt gebruiken of wilt minderen kunnen wij u niet helpen. Een deel van onze medewerkers weet uit eigen ervaring hoe het is om te stoppen met gebruiken. Triora is voor mensen met een open geest; die willen nadenken over andere aspecten van hun leven. Deelname aan de zelfhulp is een belangrijk en verplicht onderdeel. Onze behandeling wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

Vrijblijvend aanmelden

U kunt testen of Triora een geschikte behandeling voor u is. U kunt zich vrijblijvend aanmelden via onderstaande button. Wij bellen u dan uiterlijk de eerstvolgende werkdag terug. In dit oriënterend gesprek stellen we u allerlei vragen en kunt u ons al uw vragen stellen.kliniek mw194 kleur
Onze moderne verslavingskliniek ligt in een rustige, bosrijke omgeving, vlak bij het strand.

- Den Haag

Bekijk de kliniek

michel2
‘Iedere dag weer besef ik dat ik een gezegend mens ben, zowel in mijn werk als in mijn privé leven.’

- Michel

Bekijk mijn verhaal
Manon
'Ik was alleen maar aan het zorgen, dat het huishouden liep, dat het eten op tafel stond en dat niemand doorhad dat er iets speelde.'

- Manon

Lees mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem