De afkickverschijnselen van coke kunnen hevig zijn. Men voelt zich vaak moedeloos en futloos. Stoppen met coke kan leiden tot hevige vermoeidheid en stemmingswisselingen. Er kunnen zelfs depressies of hallucinaties ontstaan.
Afkickverschijnselen coke
De afkickverschijnselen van coke, ook wel ontwenningsverschijnselen, hangen af van de mate van gebruik. Wanneer u niet vaak en niet veel gebruikt zullen de verschijnselen waarschijnlijk ook minder er zijn dan van iemand die vaak en veel gebruikt. Wanneer u stopt met het gebruik van cocaïne voelt u zich waarschijnlijk erg moedeloos, heeft u een leeg gevoel van binnen en bent u erg uitgeput. Daarnaast kunnen er ook stemmingswisselingen optreden, kunt u gaan hallucineren en kunnen er ook problemen met het geheugen en uw concentratievermogen optreden. In de eerste vijf dagen na het stoppen met het gebruik zijn de afkickverschijnselen het heftigst.
Afkicken van coke
Cocaïne wordt ook wel de ‘witte sloper’ genoemd, omdat cocaïneverslaving een slopende ziekte is. Van de coke afkomen is ook niet gemakkelijk en vraagt om hulp. Schakel daarom professionele hulp in. Triora heeft een zeer ervaren staf die u tijdens het hele traject begeleidt. Een deel van ons team is ervaringsdeskundig; heeft zelf een achtergrond met problemen met verslaving. Bekijk hier bijvoorbeeld het verhaal van Wouter, hij is verslaafd aan drank, drugs en gokken. Ook voormalig patiënten van Triora delen hun ervaringen, zoals Chris.
'Die obsessie, het allesoverweldigend verlangen, dat is zo groot om toch te willen gebruiken. Om toch die ene kick te krijgen. Die ene high te krijgen die ik de eerste keer misschien heb gehad en die later nooit meer terug zal komen. En dat is de kronkel in mijn hoofd van: je eerste keer, de eerste kick, die eerste high, die wil ik weer hebben. Ik wil dat weer voelen, want dat is geweldig.' Bekijk het hele verhaal van Chris: overgave, vertel het me maar.
Het gebruik van cocaïne
Cocaïne kan op verschillende manier gebruikt worden. Het kan gerookt, gesnoven of gebased worden. Het meest wordt coke gesnoven. Het snuiven van coke werkt binnen enkele minuten. Het 'gewenste' effect duurt ongeveer een half uur. De drug werkt zeer kort en hevig. Hoe meer en vaker u gebruikt, hoe minder het gewenste effect optreedt. Er ontstaat een 'tolerantie' in de hersenen; in het beloningssysteem. Dit systeem zorgt dat iemand steeds meer en vaker wil gebruiken. Het gebruik van cocaïne heeft niet alleen verschillende effecten op de hersenen maar ook op het lichaam. Cocaïne kan u uiteindelijk fataal worden.
Hoe kan Triora mij helpen bij afkickverschijnselen van coke?
Stoppen met het gebruik van coke is niet makkelijk. Wanneer u regelmatig coke gebruikt is stoppen zonder professionele hulp vaak erg lastig. De afkickverschijnselen die optreden tijdens het stoppen van intensief gebruik, zoals somberheid, achterdocht en mogelijk zelfs de gedachten aan zelfmoord, kunnen hevig en zelfs gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk om eerst te ontgiften (afkicken), voordat u de behandeling bij Triora start. Voor sommige mensen is thuis afkicken mogelijk, sommige mensen lukt dit niet, zij kunnen afkicken in de kliniek. Triora adviseert u over wat de beste optie is voor u. Meer informatie over afkicken: in de kliniek of thuis.
Verslavingstest: verslaafd aan coke?
Een verslavingsprobleem kan vaak niet alleen opgelost worden. De verslavingszorg van Triora vindt u in Den Haag (klinisch, dagbehandeling en ambulant), Rotterdam (ambulant), Haarlem (ambulant) en Amsterdam (ambulant). Twijfelt u of u verslaafd bent? Doe de verslavingstest cocaïne. Wilt u zich vrijblijvend aanmelden, klik dan op de button hier onder.