Sylvia van der Lubbe, stagiaire psychologie

Sylvia van der Lubbe

Wie?

Mijn naam is Sylvia, ik ben sinds februari 2019 stagiaire psychologie bij Triora. Voordat ik psychologie ging studeren, heb ik na de havo verschillende andere studies gevold: Pedagogiek in 2009, Spaans in 2011 en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) in 2012. In het derde leerjaar van SPH heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Parnassia. Ik liep toen stage bij Stern, een afdeling voor volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen. Ik vond het ontzettend leuk en merkte dat de psychiatrie bij mij paste. Voor het tweede deel van mijn stage ben ik naar Peru gegaan, waar ik heb gewerkt met verslaafde en dakloze kinderen van 6 tot 18 jaar. Het was een zware, maar ook bijzondere en leerzame tijd. In 2016 heb ik SPH afgerond, maar wilde toch graag verder studeren. Ik vond met name psychologie een interessant vak, daarom heb ik in 2017 de Premaster Psychologie gedaan aan Universiteit Leiden. Met dat certificaat op zak kon ik in 2018 starten met de Master Clinical Psychology, een droom die uitkwam!

Naast mijn passie voor de psyche van de mens, ben ik geïnteresseerd in de medische wereld, voornamelijk de tandheelkunde. Ik ben daarom tussen mijn studies door, met veel plezier, acht jaar werkzaam geweest als tandartsassistente in een kinder- en reguliere tandartspraktijk. Bij de kindertandarts heb ik (zeer) angstige kinderen begeleid en behandeld, waarvan een aantal met psychiatrische problematiek, lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen. Door de drukte van mijn studie ben ik in 2017 gestopt met werken bij de kindertandarts, maar tandheelkunde in samenhang met psychologie blijft mij fascineren!

Triora en ik

De klinische stage van mijn studie wilde ik graag doen in de verslavingszorg, omdat ik de combinatie van medische en psychische problematiek heel boeiend vind. Met dit in gedachte ben ik uitgekomen bij een unieke stageplaats: Triora.

Triora is een bijzondere kliniek. Het gebouw staat midden in een bos en is op een speciale manier ingericht met zachte kleuren en lichte kamers, het spreekt mij erg aan. De fijne omgeving zorgde ervoor dat ik mij bij de eerste kennismaking al heel welkom voelde.

Wat mij in het Triora Model erg aanspreekt, is de focus op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. Ik ben ervan overtuigd dat die factoren met elkaar interacteren. Voor herstel is het mijns inziens van belang om de connecties daartussen te ontdekken en aan te pakken. Daarnaast gebruikt Triora zingeving en spiritualiteit, wat ik zie als functionele en zinvolle vormen voor het vergroten van zelfkennis.

Ik ben pas net bij Triora, maar heb in korte tijd al veel geleerd. Ik hoop en verwacht dat deze trend zich zal voorzetten gedurende mijn stage, ik kijk ernaar uit!


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving