Team
Petra Polwijk, systeemtherapeut en intaker Triora

Petra Polwijk

Wie?

Ik ben al heel lang werkzaam binnen de verslavingszorg. Oorspronkelijk ben ik begonnen als verpleegkundige en van die kennis heb ik zeker nog dagelijks veel plezier. In al mijn jaren in de verslavingszorg heb ik verschillende werkzaamheden gedaan. Zoals het opzetten van een opnamebureau en het vorm en inhoud geven van afdelingen. Door de jaren heen heb ik verschillende opleidingen en trainingen gevolgd; de opleiding VO Jeugd, Gezin en Context en vervolgens de opleiding Systeemtherapie en Psyche. Uiteindelijk deed ik ook een managementopleiding, maar mijn hart bleek te liggen bij het behandelen en het samenwerken met patiënten. 

Petra Polwijk

Triora en ik

Vanaf het prille begin ben ik betrokken geweest bij de opzet van Triora. Ik was ontzettend blij met de inspiratie en vernieuwing die Triora bracht en nog steeds brengt voor patiënten. Ook de naasten van patiënten betrekken wij op een respectvolle manier bij de behandeling. Wij hebben een bijzonder programma voor de familieleden dat ik al 10 jaar samen met een collega verzorg en waar ik veel inspiratie en plezier uit haal. Naast het familieprogramma zijn er de individuele gesprekken met patiënten en de naasten. Ik ben ontzettend blij dat er aandacht is voor de omgeving van de patiënt. Mijn overige taken binnen het team zijn de intakegesprekken, om te onderzoeken of Triora iets kan betekenen voor diegene, en het verzorgen van de informatieavonden. Dagelijks ervaar ik nog steeds de inspiratie en het plezier zoals wij dat voor ogen hadden in 2003 toen wij de kliniek zijn gestart.

Bekijk de video: 'hulp voor partners en familie van verslaafden' waarin Petra samen met Manon, partner van iemand met een verslaving, vertelt over de invloed van verslaving op het familieleven.


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem