Team
Nikita de Wild, stagiair bij Triora

Nikita de Wild

Wie?

Mijn naam is Nikita. In 2019 heb ik de opleiding sociaal werk op het MBO afgerond. Deze opleiding heeft voor mij bevestigd dat mijn hart echt bij de zorg ligt. Hierdoor wilde ik nog meer kennis en ervaring op doen. Zo doende ben ik doorgestroomd naar het HBO waar ik momenteel de opleiding social work volg. Op dit moment bevind ik mij in het derde leerjaar.

 

Aan de hand van mijn opleidingen heb ik al vele stages mogen lopen zoals met minima gezinnen (Stichting Leergeld), verstandelijk beperkten (dagbesteding), kinderen (basisschool), ouderen (dagbesteding), ongedocumenteerden (Xtra), een gezinshuis (Wilmahuis) en de crisisdienst (Ipse de Bruggen). Zoals terug te zien vind ik het belangrijk om mezelf zo breed mogelijk te oriënteren en kennis/ervaring op te doen.  

 

Vanaf het begin van mijn opleidingen wilde ik kennis maken met de volgende vakgebieden: psychiatrie en verslaving. Deze vakgebieden spreken mij onder andere aan door de vele complexiteit en de variatie. Echter was een stage hierin vinden niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk waarbij ik elk jaar mezelf weer voor de volle 100% heb ingezet om hierin een stageplaats te vinden.

 

Met de psychiatrie heb ik in 2021 kennis mee mogen maken waarbij ik nu werk op een VIC (very intensive care) woning. Hierdoor bleef enkel nog de verslavingzorg voor mij open waarbij ik dit jaar de kans heb gekregen om bij Triora stage te mogen lopen. Deze kans heb ik dan ook met beide handen aangepakt waarbij ik mezelf nu met trots de stagiaire van Triora mag noemen. Tot nu toe bevalt Triora mij enorm en valt er veel te leren. Van deze mogelijkheid maak ik dan ook graag gebruik om mij te kunnen ontwikkelen in dit vakgebied. 

Nikita de Wild

Triora en ik

Binnen mijn stage loop ik mee met intakes, groepsmodules, multi disciplinaire overleggen, ochtend overleggen, systeemgesprekken, trauma behandeling (EMDR) en het trajectbegeleiderschap (TB).

Tot nu toe haal ik veel plezier en zelfvoldoening uit mijn stage. Dit komt voornamelijk door de stappen die ik de ander zie maken, de ondersteuning die de groep elkaar bied en de gelijkwaardigheid die binnen Triora voorop staat.


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem