Michele Boninfante, behandelaar Triora

Michele Boninfante

Wie?

In mijn geboorteland Italië heb de HEAO afgerond. In Nederland ben ik de verpleging ingegaan en heb ik de diploma’s HBO maatschappelijk werkende en VO begeleidingskunde behaald. Door de jaren heen heb ik veel trainingen en cursussen afgerond, waaronder Narratieve Systeemtherapie (NVRG). 13 jaar lang werkte ik in de jeugdhulp-verlening en ik heb samen met 2 partners een communicatie bedrijf gehad. Via de migrantenhulp-verlening ging ik naar de verslavingszorg waar ik diverse functies had van behandelaar tot maatschappelijk werker.

Michele Boninfante

Triora en ik

Een jaar na de start van Triora werd ik gevraagd om hier als behandelaar te komen werken. Alle losse eindjes van mijn ervaring kon ik hier tot een geheel smeden. Een van mijn speerpunten bij Triora is de aandacht voor de familie en andere belangrijke naasten van iemand met een verslaving. De 6-weekse informatieavonden voor familie verzorg ik samen met Al-Anon en met mijn collega Petra Polwijk verzorg ik 6 keer per jaar het familieprogramma. De combinatie van de cognitieve trainingen, de spiritualiteit en de totale abstinentie vormen de cirkel naar herstel. De spiritualiteit of de bewustwording is typisch voor de Triora cultuur om de ‘leegheid zonder middelen’ duurzaam te vervangen. 

‘Alle dingen van waarde zijn weerloos’
Lucebert

 


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving