Header reunie.JPG
Marion van Dam, arts Triora

Marion van Dam

Wie?

Nadat ik een aantal jaren in paramedische beroepen had gewerkt besloot ik op 28-jarige leeftijd Geneeskunde te gaan studeren en in 1992 rondde ik deze opleiding af. In de periode van gezinsvorming die daarna volgde verrichte ik wisselende werkzaamheden en in 2000 specialiseerde ik mij tot Sociaal-geneeskundige voor Arbeid en Gezondheid. In die hoedanigheid maakte ik kennis met volwassenen met ADHD en hun werkproblemen. Geboeid door deze doelgroep verdiepte ik mij in ADHD, werd coach en verzorgde scholing voor huisartsen, bedrijfsartsen en jeugdartsen. In 2010 maakte ik de overstap naar de Levenslooppoli ADHD waar ik kinderen, volwassenen en familieleden van patiënten heb begeleid. Sinds april werk ik bij Triora om mensen met verslaving te behandelen. Omdat een aanzienlijk deel van hen ook ADHD heeft zal ik mijn kennis en ervaring inzetten om deze patiënten de best passende behandeling te bieden.

Triora en ik

Wat ik mooi vind aan het behandelmodel van Triora is de mix van wetenschappelijk onderbouwde kennis, zingeving en sociale aspecten. Want integratie is naar mijn mening het sleutelwoord om te komen tot je gezond voelen. Integratie van lichaam en geest, van persoon en omgeving en van de mens en zijn levensverhaal. Bij iemand in balans ontstaan ruimere mogelijkheden voor het ontwikkelen van veerkracht en zelfmanagement. En deze twee hopen we te vergroten door behandeling, ook in de verslavingszorg. Ik draag hieraan graag een steentje bij, zowel binnen als buiten Triora.


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem