Team
Karin Dito, sport- en yogadocent Triora

Karin Dito

Wie?

Vanuit een heel andere studie- en beroepsrichting heb ik de kans gekregen om in de verslavingszorg van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Ik volgde de gemeentelijke groepssportleiderscursus en werd atletiek- en fitnesstrainer. Na jarenlang zelf yogales te hebben gevolgd heb ik de basis- en vervolgopleiding voor yogadocenten gedaan. Deze verandering heeft mij als mens nieuwe waarden en inzichten gegeven en doen groeien. Het is mijn doel om hierin voor de groepen bij Triora iets te kunnen betekenen.

Karin Dito

Triora en ik

De loopgroep: we wandelen samen over een van de fraaie routes in de wijde omtrek van de kliniek. Men werkt aan de loopconditie, er kunnen (onderling) gesprekken plaatsvinden of men geniet van de alom aanwezige natuur. Men kan de gedachten ordenen, het hoofd leegmaken en ontspannen. Ook is het mogelijk om tijdens deze module te gaan joggen. In de yogamodule komt een aantal van de basisprincipes uit de yoga aan de orde. We oefenen met inspanning en ontspanning, de ademhaling en specifieke houdingen en bewegingen voor die delen van het lichaam die gevoelig zijn voor spanningsopslag zoals de nek, schouders en onderrug. De nadruk ligt bij het bewust worden van het lichaam, al wat zich daarin voelbaar afspeelt en bij het eigen denkproces. Na afloop geniet men van een geleide ontspanning of meditatie.

 


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem