Judith Hamoen, vaste nachtdienst Triora

Judith Hamoen

Wie?

Sinds 1983 werk ik in de zorg. Ik ben als verpleegkundige begonnen en heb later mijn kennis uitgebreid met allerlei opleidingen o.a. psychopathologie, rationeel emotieve therapie. Via de talentenpool van de Parnassia Groep heb ik een management opleiding gevolgd. Doordat ik sinds 1988 in de verslavingszorg werk weet ik dat er een bijzondere rol is voor klassiek geschoolde verpleegkundigen. Destijds was er in de reguliere opleidingen geen of weinig aandacht voor verslaving. In die jaren was er vooral aandacht voor HIV/AIDS en condoomverstrekking. Ik heb gewerkt bij het consultatiebureau voor alcohol en drugs en bij de methadonbus. Later bij het ondersteunen van patiënten met bijvoorbeeld medicatie tijdens detoxificatie in de kliniek in de Zeestraat. In het Witte Huis heb ik gewerkt met verslaafde jongeren. 

Judith Hamoen

Triora en ik

Sinds de oprichting in 2003 werk ik bij Triora. De meest bijzondere stap die er gemaakt is de afgelopen jaren is misschien wel om collega’s uit het reguliere en zelfhulp circuit samen naar het zelfde doel te laten werken. De visie en het ziekteconcept bleken elkaar niet te bijten, maar het was wel wennen om hierin samen te werken met de zelfhulp en de volledige onthouding van alle middelen. Ik ben blij dat de patiënten een zichtbare plaats hebben gekregen en dat er veel verbeterd is in de verslavingszorg. Ik vind het als verpleegkundige een verrijking om al deze stappen te hebben mogen meemaken en de zorg te mogen bieden die nodig is, samen met alle collega’s die het plaatje compleet maken. Ik was begeleider van zowel klinische patiënten als patiënten van de ambulante detox en als verpleegkundige medeverantwoordelijk voor alle voorkomende medische zaken die daarbij horen. Vanaf maart 2017 ben ik volledig werkzaam in de nachtdienst en verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van patiënten tijdens de nacht en zorgdragen voor de continuering van de verpleegkundige zorg.


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving