Team header 2000x510 DSCF3685.JPG
Fenneken Plaat, begeleider Triora

Fenneken Plaat

Wie?

Na de HAVO en een jaar reizen ben ik in 2012 begonnen met de opleiding European studies in Maastricht. De opleiding bleek niets voor mij te zijn en dus begon ik een jaar later in Amsterdam met HBO-verpleegkunde. Na stages in verzorgingstehuizen en het ziekenhuis kwam ik erachter dat dit het niet voor mij was. In mijn derde jaar kwam ik voor het eerst met de psychiatrie in aanraking en ging er een wereld voor mij open. Na mijn opleiding wist ik nog niet precies welke kant ik op wilde en ben ik begonnen in de flexpool van Parnassia. Na een paar maanden kwam ik voor het eerst bij Triora een dienst draaien.

Triora en ik

Toen ik voor het eerst bij Triora kwam had ik nooit gehoord van de filosofie van de zelfhulp gehoord, maar wat mij aansprak was de verbondenheid die er heerst zowel bij het team als bij de patiënten. De sfeer is warm en hartelijk, een ideale plek om aan jezelf te werken. De combinatie van ervaringsdeskundigheid, zelfhulp, spiritualiteit, therapieën, aandacht voor naasten, lichaam en zingeving is wat Triora zo bijzonder maakt. In de eerste week komen patiënten klein en onzeker binnen en na zeven weken vertrekt er soms een ander persoon, die de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet. Ik vind het bijzonder om zo’n verandering bij mensen te zien en hen hierin bij te staan.


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem