Team
Diede Tilanus stagiaire bij Triora

Diede Tilanus

Wie?

Mijn naam is Diede Tilanus, ik ben geboren in Arnhem en opgegroeid in Haarlem. Na mijn eindexamen HAVO heb ik eerst de Bernard Lievegoed University for Liberal Arts afgerond, om vervolgens te beginnen aan een opleiding tot Gebarentaal docent aan de Hogeschool Utrecht.
Ik ontwikkelde echter een verslaving waardoor ik deze niet kon afronden. Een helse periode brak voor mij aan vol zelfdestructie, trauma, waanzin en onhanteerbaarheid. Ik wilde graag stoppen met gebruik omdat het mij en mijn dierbaren erg veel pijn en verdriet deed, maar het lukte me niet om van mijn verslaving af te komen.
Totdat ik me liet opnemen in een kliniek waar vanuit ik terecht kon bij een safe house. Ik begon een 12-stappen programma te volgen en vond vrijwilligerswerk bij een dagbestedingscentrum voor bejaarden. Sindsdien is mijn leven 180 graden gedraaid en kreeg ik voor mijn gevoel eindelijk weer vaste grond onder mijn voeten.
Na mijn eerste jaar clean besloot ik om de opleiding Social Work te gaan doen aan de Haagse Hogeschool, zodat ik iets constructiefs kan doen met mijn ervaring.
Ik weet hoe het is om in de stoel van de patiënt te zitten, ik weet hoe het is om in de stoel van de verslaafde die in herstel is te zitten, en ik ben zeer dankbaar dat ik nu mag leren hoe ik in de stoel van de professional kan zitten.

Diede

Triora en ik

Ik ben stagiaire vanuit de opleiding Social Work. Ik mag met modules meelopen en zowel bij het klinisch team als het behandelteam loop ik mee en leer ik elke dag. Ik mag dan ook steeds meer taken op me nemen en dat ik het vertrouwen krijg om mee te werken doet me goed. Ook onderhoud ik persoonlijk contact met patiënten en kan ik vanuit mijn ervaring met herstel met ze delen wat mij helpt om op dagelijkse basis clean te blijven. Vanuit mijn opleiding wordt een breed curriculum aangeboden waarin verschillende onderwerpen zoals gesprekstechnieken, systeemtheorie, methodische benadering en psychologie aan bod komen. Bij Triora kan ik al deze kennis toepassen in de praktijk en daar steek ik dan ook veel van op.


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem