Team header 2000x510 DSCF3685.JPG
Constant Mouton, psychiater Triora

Constant Mouton

Wie?

Ik ben psychiater en directeur zorg bij Triora International. Verbijsterd over de veerkracht van mensen en het vermogen om te herstellen, werk ik graag met patiënten en hun families om verslaving en psychische problemen te overstijgen.

Als psychiater, volg ik het bio-psycho-sociale model van de psychiatrie. Toch, vind ik dat ik dat problemen met geestelijke gezondheid en verslaving het behandeld kan worden door ook culturele, spirituele en zingeving aspecten aan te pakken, uiteraard naast de reguliere behandelingen. Mijn ervaring is dat herstel meestal wordt bereikt wanneer alle inspanningen voor begrip en herstel worden gecombineerd. Tijdens mijn opleiding als arts en later als psychiater in Zuid-Afrika, heb ik geleerd om transcultureel te werken, het culturele erfgoed, de religie en spirituele overtuigingen van mensen te respecteren en te gebruiken om de persoon in hun context beter te begrijpen.

Constant Mouton

Triora en ik

De Zuid Afrikaanse filosofie van Ubuntu, "Ik ben omdat we er zijn", resoneert door mijn werk heen. Ik geloof dat door samen te werken; met patiënten en hun partners of families, als zorgverleners en binnen gemeenschappen, herstellen we de verbondenheid tussen mensen. Door deze verbinding zijn we sterker en in staat om tegenspoed te overwinnen. De verbondenheid creëert een ruimte waarin we kunnen leren, verbeteren en groeien, waarbij we zowel ons eigen leven als die van anderen kunnen verbeteren. Het proces van persoonlijke groei, herstel en genezing vindt plaats wanneer we leren om ons te concentreren op onze sterke punten en veerkracht, en ons eigen verhaal van meesterschap en succes te creëren.


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem