Michel
Michel Odufré, blikt terug op veranderingsprocessen en de naamswijziging

Meaningful Life

Triora heeft een roerige periode achter de rug. Het afgelopen 1.5 jaar is de kliniek verhuisd naar Ockenrode, kwam er een nieuw rooster met wisselende diensten, werd de naam veranderd van Mirage naar Triora en kwamen er verschillende nieuwe collega’s bij.

In zijn nieuwe woning bij de ingang van het Triora terrein, blikt Michel Odufré, directeur zorg en medebedenker van het Triora Model terug op de veranderingsprocessen en de naamswijziging.

De reden voor een nieuwe naam

Dat er vorig jaar, in 2016, een nieuwe naam gezocht moest worden was het gevolg van de ontwikkelingen in het buitenland. De naam ''Mirage'' kon niet gebruikt worden voor internationale websites en post, omdat deze naam al geclaimd was door andere bedrijven. “Die bedrijven zijn veel groter dan wij en hun activiteiten vormden ook geen gelukkige combinatie met verslavingszorg. Één was een bordeel op Curaçao en de ander had een groot casino in Las Vegas”, vertelt Michel. 

Het nieuwe merk: 'Triora'

Er werd een gerenommeerd bedrijf in de arm genomen om een nieuwe naam te zoeken. Een nieuwe naam vinden was nog niet zo eenvoudig, het moet aan allerlei voorwaarden voldoen, zo mag het niet een aanstootgevende betekenis hebben in een andere taal. “Uiteindelijk kwamen we bij Triora uit. Dat lag niet alleen goed in de mond, maar betekent ook drie keer goud. Je kunt dat linken aan Body, Mind en Soul of Kalmte Moed en Wijsheid. Om alles te transformeren was een hele klus. De website, het briefpapier, alles moet aangepast worden. Dat is nu gelukt. We hebben dit gelijk laten lopen met het creëren van een nieuw ‘merk’. Daarin speelt de hele uitstraling van kliniek en personeel een rol. Er is gekeken naar kleurstelling, kleding, klantvriendelijkheid, dat alles de Triora-stijl uitademt” 

Body, Mind, Soul

Meaningful Life

Het Triora Model is een behandel-, verander- en managementmodel. Het moet overal zichtbaar en voelbaar zijn. Het beinvloedt niet alleen het proces van de patiënten, maar ook dat van de medewerkers. “In dat kader is ook de leus ‘Meaningful Life’ bedacht, die volgens Michel uitdrukt waar Triora voor staat. “De behandeling gaat veel verder dan afkicken en nieuwe vaardigheden aanleren. Het gaat om body, mind en soul, dat geeft de kern van iemand weer. Zingeving speelt daarbij een belangrijke rol.

  • Waarom zou ik stoppen met gebruiken?
  • Waarom ben ik er? 
  • Waar word ik blij van?
  • Wat is goed voor me? 
  • Wat geeft me zin in het leven?

Dat moet je opnieuw uitvinden, daarom ga je niet terug naar waar je vandaan komt. Je eigen kern moet weer tot bloei komen, net zoals nu alle planten en  bomen weer tot leven komen en bloemen gaan bloeien. Er zit ontzettend veel moois in de mensen die hier in behandeling zijn.”

Tevreden over de nieuwe kliniek en naam

Michel moest zelf, net als veel medewerkers van het eerste uur, even wennen aan de nieuwe naam. “Mirage zit natuurlijk in je systeem. Ik ben nu heel tevreden met de nieuwe kliniek en de naam. “Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen, en kennis te laten maken met het Triora Model.

De kernwaarden van Triora bewaken

“Voor mij persoonlijk zijn er aardig wat dromen uitgekomen. Het is belangrijk om tijd en ruimte vrij te maken om de kernwaarden van Triora te bewaken en te bespreken. Door alle ontwikkelingen en hectiek loop je het risico dat je terugkeert naar een reguliere kliniek, waar de toegevoegde waarde van het Triora Model in de knel komt. Er is veel tijd gaan zitten in de structuur en de praktische invulling, maar uiteindelijk draait het om de zorg. Daarom moeten wij als medewerkers bewust stil staan bij die kernwaarden, dit doen we bijvoorbeeld door intervisie, waar we met collega’s samen komen om daar naar te kijken. In Nederland zijn we nu bezig met het beschermen van wat we bereikt hebben. In het buitenland zijn we bezig om de collega’s daar in het Triora Model te scholen, zodat zij het ook uit kunnen dragen.”


michel
‘Iedere dag weer besef ik dat ik een gezegend mens ben, zowel in mijn werk als in mijn privé leven.’

- Michel

Bekijk de video
kliniek mw194
Onze moderne verslavingskliniek ligt in een rustige, bosrijke omgeving, vlak bij het strand.

- Den Haag

Bekijk de kliniek

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

*Verplichte velden

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem