Brief aan mijn verslaving: een les

Brief aan mijn verslaving: een les

Mijn verslaving is de drang cocaïne te willen roken. Deze drang werd steeds erger, totdat het mijn leven op negatieve wijze ging beïnvloeden. 

Gelukkig heb jij mij niet alles kunnen afnemen wat ik opgebouwd heb. En misschien ben jij in mijn leven gekomen als les: toegeven aan het niet kunnen controleren. Dan zeg ik: dat had ook wel op een andere manier gekund, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat eerdere lessen niet genoeg waren, dat ik deze les nodig heb om te breken met mijn routine. 

Bij deze zeg ik je dat de les is aangekomen. Dat je niet meer nodig bent. Wel de herinnering, aan hoe ik het niet meer wil hebben. Meer een hoofdstuk uit het boek ''Mijn Leven''. Een hoofdstuk dat ik uit heb. Seen it, been there, done that. 

Het heeft mij gevormd en inzicht gegeven dat ik niet volmaakt hoef te zijn. Hoef, van wie? Ben. Dat ik niet volmaakt ben. Hoe mooi, dat ik de kracht heb gevonden voor mijn tekortkomingen uit te komen. 

Verder ben ik geen man van herhaling. De les is duidelijk. Ik gebruik je om mijzelf verder de goede kant op te ontwikkelen. Ik zet je uit mijn levenstrein en de trein gaat weer verder. Zwaarder, door de herinnering, maar lichter, omdat het mij inzicht heeft gegeven, lichter te reizen: ''Travel Light'', maar doelgericht en waardeer wat je hebt. 

Bedankt.

Bryan*

Brief aan mijn verslaving: een les

Brief aan mijn verslaving

*De verslavingsbrieven die Triora in de nieuwsbrief deelt zijn anoniem en om privacyredenen ondertekend met een gefingeerde naam. Deze brieven zijn geschreven door patiënten uit onze kliniek gedurende de behandeling en zij hebben toestemming gegeven om deze anoniem te verspreiden.

Deze 'brief aan mijn verslaving' is verschenen in de Nieuwsbrief van Triora in juli 2019. Bekijk alle voorgaande columns en brieven via de Nieuwsbriefpagina. Op deze pagina kunt u zich ook direct inschrijven voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.

Bent u oud-patiënt van Triora en wilt u uw 'brief aan mijn verslaving' ook anoniem delen met anderen ter inspiratie en motivatie via onze nieuwsbrief? U kunt deze versturen Sarissa van der Velden, communicatieadviseur Triora, via sarissa.vandervelden@triora.nl.


Een van onze specialisten staat voor u klaar

Bel ons op +31 (0)88 358 37 41 of vul het contactformulier in en een van onze specialisten neemt z.s.m. contact met u op.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

*Verplichte velden


'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem