Relatiegroep: voor paren met terugkerende verslavingsproblemen

Relatiegroep: samen verder

De paren die deelnemen aan de relatiegroep zijn minimaal 25 jaar oud en zijn al langere tijd bij elkaar (minimaal 3 jaar). Paren hebben last van terugkerende problemen (waaronder verslaving) in hun relatie en willen deze graag veranderen.

De meeste mensen schrikken terug van het idee een behandeling te volgen in een groep. Eigenlijk is dat een hele begrijpelijke reactie. Het idee om privé problemen met anderen te gaan delen (waar je misschien gewoon al moeilijk over kan praten), roept vaak negatieve gevoelens op. 
Wij bieden deze behandeling aan omdat een groep ook veel prettige kanten heeft en goede behandel­mogelijkheden met positieve resultaten. Door uw relatieproblemen in de groep te bespreken, zult u veel steun kunnen ontvangen en erkenning kunnen krijgen.

Wanneer en waar is de relatiegroep?

Tweewekelijks op maandagavond van 17.45 – 19.45 uur door Petra Polwijk en Bart Heidema.
Monsterseweg 194 (Kliniek Triora), 2553 RM Den Haag.
Data: 21 september, 5 oktober, 16 oktober, 2 november, 16 november.

Bart Heidema en Petra Polwijk
'De relatiegroep door Bart Heidema en Petra Polwijk'

Voorwaarden voor deelname

  • Een van de partners is in behandeling bij Triora, in de kliniek of bij een polikliniek.
  • Beide partners dienen gemotiveerd te zijn om aan de relatie te werken. Tevens is het belangrijk dat u bereid bent naar uzelf te ‘kijken’ en dat u actief aan de groep wilt deelnemen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk om elkaar goed te kunnen begrijpen.
  • Om de veiligheid van de behandeling te kunnen garanderen is het belangrijk dat er binnen uw relatie en/of gezin geen sprake is van huiselijk geweld. Een paar kan (nog) niet deelnemen als er sprake is van een buitenechtelijke relatie, wel als deze is beëindigd. Om goed van de behandeling te kunnen profiteren is het belangrijk dat er geen sprake is acute psychiatrische problematiek. Een paar moet bereid zijn om minimaal 5 keer deel te nemen. 


'We merkten dat de communicatie moeilijk was. Ik kon niet begrijpen dat ik mezelf had laten voorliegen.'

- Nienke

Lees mijn verhaal
'Ik vond het eerst wat overdreven om met mijn man in therapie te gaan in een groep. Nooit geweten dat je van anderen zoveel kan leren.'

- Isabel, 33 jaar

'Ik heb veel geleerd en wat is het fijn om de steun en het begrip van andere mensen te krijgen!'

- Joost, 45 jaar'8.5 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving