Driedaags familieprogramma in Ossendrecht

Familiedagen

Partners, ouders en vrienden leren hoe ze effectiever kunnen omgaan met de verslaving en hoe de kwaliteit van hun eigen leven verbeterd kan worden. Dat is het doel van dit programma voor familie van verslaafden.

Het familieprogramma duurt 3 dagen. Maandag, dinsdag en woensdag op een unieke locatie in de prachtige rustgevende Brabantse bossen. Triora organiseert elke 2 maanden deze 3-daagse familietraining.
Bij het familieprogramma zijn systeemtherapeuten aanwezig om uitleg te geven. Ook Al-Anon, een zelfhulpgroep voor familieleden van verslaafden, zal aanwezig zijn.

Wat kan het programma u bieden?

Het Familieprogramma biedt u een veilige omgeving. U leert hoe u effectiever kunt omgaan met de verslaving en hoe u de kwaliteit van uw eigen leven kunt verbeteren.

Familiedagen
'Locatie: de Volksabdij, Ossendrecht'

Wat gebeurt er tijdens de 3 familiedagen?

Het programma bestaat uit lezingen, video’s en workshops over diverse onderwerpen die gerelateerd zijn aan alcohol en drugsverslaving en de invloed hiervan op het (familie) leven. Verschillende stafleden werken mee aan de onderdelen van het programma. U zult merken dat onze stafleden begripvol, zorgzaam en ondersteunend zijn.

Leden van zelfhulpgroepen als Al-Anon, Anonieme Alcoholisten en Anonieme Families komen hun ervaring met u delen. Ter ondersteuning van het programma hebben wij een map met literatuur voor u samengesteld. Er is tijdens de 3 dagen een ruime mogelijkheid tot het delen van ervaringen met anderen die soortgelijke ervaringen hebben, waardoor gevoelens van isolatie worden verminderd.

Familiedagen
'Het programma bestaat uit lezingen, video’s en workshops'

Vergoeding familiedagen

Indien er iemand van u in behandeling is bij Triora wordt het inhoudelijke programma van de familiedagen, net als de behandeling van patiënten van Triora, vergoed door de zorgverzekering. De bijkomende kosten voor verblijf, eten en drinken zijn 100 euro per persoon. U ontvangt twee avonden een heerlijk 3-gangenmenu en iedere ochtend een goed verzorgd ontbijt. Deze verblijfskosten vallen niet onder de zorgverzekering.

Aanmelden voor de familiedagen

Het familieprogramma is voor iedereen die met verslaving te maken heeft. Meld u aan voor de familiedagen via: 088 - 358 37 41 of vul het contactformulier in. 

Data 2018

De komende familiedagen:

  • Nog niet bekend

Locatie

De Volksabdij
Onze Vrouw ter Duinenlaan 199
4641 RM Ossendrecht

Familiedagen
'De volksabdij''Het programma heeft mij inzicht en kennis opgeleverd en de motivatie om verder te gaan.'

- Een familielid

'Het programma was zeer duidelijk, leerzaam en toch ook rustgevend. Ik raad het iedereen aan die met verslaving te maken krijgt.'

- Een familielid

'Ik heb het driedaagse samenzijn als zeer verrijkend ervaren. De betrokkenheid van de therapeuten is bijzonder goed.'

- Een familielid'8.5 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving