Michel
'Ik heb in de behandeling heel veel inzicht gekregen'

Michel: medebedenker van het Triora Model

'Het gaat bij verslaving om meer dan gewoon stoppen en dat volhouden. Het gaat over de kern weer vinden, je eigen zijn weer ontdekken wat ik dus ook heb mogen doen. En daar gaat het om: dat je dieper gaat'. 

'Ik ben heel trots dat de methode die we nu ontwikkeld hebben de hoogste score van abstinentie haalt in de hele wereld. Want 60 procent van onze patiënten kunnen verder leven zonder middelen en zijn blij en tevreden'.

Michel: 'Voordat ik er erg in had, was ik vastgelopen'

Niet in de gelegenheid de video te bekijken? Hieronder staat de tekst.

Michel: Ik was een blij en enthousiast kind waar nooit iets mee aan de hand was. Met vriendjes begon ik te blowen. En dat ging van kwaad tot erger: we gingen middelen gebruiken en voordat ik er erg in had was ik eigenlijk vastgelopen.

Het ging op een gegeven moment zelfs zo slecht met me dat ik in mijn ouderlijk huis inbrak, spullen aan het stelen was en tegelijkertijd de autosleutels zag liggen en dacht: goh, ik ben eigenlijk nog wel best een aardig jongen. Want ik had ook de auto kunnen stelen. Als je zo denkt, dan is dus wel echt mis. En dat begon ik toch ook in te zien, temeer daar ik geheel geïsoleerd raakte: mijn ouders wilden me er niet meer in laten. Mijn zusjes niet. Dus ik had een eenzaam bestaan.

Toen heb ik geprobeerd ergens opgenomen te worden en door speling van het lot kon ik de volgende ochtend in een kliniek terecht. Nou, vanaf dat moment is mijn leven de andere kant opgegaan en is het bergopwaarts geklommen.
Michel Odufré: medebedenker van het Triora Model
'Michel Odufré: medebedenker van het Triora Model'

Ik heb in de behandeling heel veel inzicht gekregen, heel veel geleerd over wie ik was en wie ik ben. Wie ik wil zijn. Hoe ik dat moet doen. Ik ben er daar ook achter gekomen dat ik verslaafd ben en zal blijven. Ik moet ook iedere ochtend nog bewust de keuze maken om niet te gaan drinken en niet te gaan gebruiken die dag. En dat zal ik de rest van mijn leven moeten en willen blijven doen.

Het gaat bij verslaving om meer dan gewoon stoppen en dat volhouden. Het gaat over de kern weer vinden, je eigen zijn weer ontdekken wat ik dus ook heb mogen doen. En daar gaat het om: dat je dieper gaat.
Uiteindelijk heb ik nu wel mijn bestemming mooi gevonden. Want in mijn werk kan ik mensen met een verslaving helpen om datzelfde inzicht te krijgen en de weg te wijzen naar een blij leven. Dat is natuurlijk geweldig.

Ik ben heel trots dat de methode die we nu ontwikkeld hebben de hoogste score van abstinentie haalt in de hele wereld. Want 60 procent van onze patiënten kunnen verder leven zonder middelen en zijn blij en tevreden. Het is zo mooi zelfs dat we nu ook gaan exporteren naar het buitenland, want ook daar is vraag voor een heleboel mensen met een verslavingsprobleem.

Michel Odufré: medebedenker van het Triora Model
'Iedere dag weer besef ik dat ik een gezegend mens ben'

Een deel van mijn taak is ook om onze organisatie wakker te houden in de kern van ons zijn: waar zijn wij voor? We zijn er om de mens weer een nieuw leven te geven. Niets meer en niets minder. Ik ben dan ook altijd heel dankbaar voor iedere patiënt die wij zijn nieuwe leven hebben kunnen laten helpen vinden. Dat is eigenlijk wat wij doen: wij proberen mensen dat weer aan te reiken.
Iedere dag weer besef ik dat ik een gezegend mens ben, zowel in mijn werk als in mijn privé leven. Ik heb Liesbeth gevonden. Ik ben 30 jaar met haar gelukkig getrouwd. We hebben twee prachtige dochters en twee heerlijke kleinkinderen. Ik ben ongelooflijk dankbaar. Ik ben een bofferd.

Waarom raken mensen verslaafd?

Waarom beginnen mensen met het gebruiken van drugs? Waarom raken mensen verslaafd? Hoe herken je verslaving? Wanneer ben je verslaafd? '

'Er is een altijd een combinatie van factoren die te maken hebben met de draagkracht/draaglast van een mens met de situatie waarin hij zit, met de nieuwsgierigheid die hij heeft en het middel dat hij tegenkomt'. Verslaafd worden is meestal (maar niet altijd) een sluipend proces. De grens tussen wel en niet verslaafd is niet altijd duidelijk. 'Verslaving is een ziekte die je vertelt dat je niet ziek bent'.

Vraagt u zich af: 'Ben ik verslaafd?'. Triora kan u helpen met deze vraag. U kunt onze verslavingstest doen.


toos2
'Ik ben er weer. Ik doe weer mee. En dat is het grootste cadeau wat ik eigenlijk mezelf heb kunnen geven.'

- Toos

Bekijk mijn verhaal
ted
'Op het laatst van mij verslaving dronk ik onmiddellijk als ik wakker werd.'

- Ted

Bekijk mijn verhaal
ben
'De kliniek, daar heb ik hele goede ervaringen en herinneringen aan.'

- Ben

Bekijk mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

*Verplichte velden

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem