Martha en Yolanda
Vrouwen in herstel

Martha en Yolanda: vrouwen in herstel

Martha en Yolanda, twee ex-patiënten van Triora die beiden goed in hun herstel zitten, zijn geïnterviewd over hun verslaving door de LIJFkrant. Een informatieve krant voor vrouwen. In de LIJFkrant komen onder andere onderwerpen als: seksualiteit, voeding en gezondheid aan bod. 

Verslaafd worden is meestal (maar niet altijd) een sluipend proces. Het gebruik van drank of drugs neemt steeds verder toe: vaker, meer, vroeger op de dag... De grens tussen wel en niet verslaafd is niet altijd duidelijk. Martha en Yolanda weten hier alles van.

Martha: verslaafd aan alcohol

Martha (58) is een gescheiden vrouw, werkzaam in de zorg. Ze had een probleem met alcohol. In de winter van 2013 liet ze zich vrijwillig opnemen in Triora. 'Ik dronk gemiddeld drie flessen wijn per dag. Toen stelde mijn werkgever me voor de keus: minder verantwoordelijk werk of me laten opnemen in een kliniek. Zo kwam ik terecht bij Triora, de eerste stap in mijn herstel'. 

Yolanda: verslaafd aan cocaïne en alcohol

Yolanda (56) is docent en heeft een relatie. In 2013 liet ze zich opnemen in Triora om van haar drankprobleem af te komen. 'Ik zocht hulp in de reguliere verslavingszorg waar ik vrij snel en succesvol werd behandeld voor de cocaïne. Maar de alcohol bleef een probleem. Ik kreeg de diagnose ADHD, alleen was er binnen de reguliere verslavingszorg geen behandeling voor die dubele problematiek. Viavia kwam ik terecht bij Triora.'

'Verslaving' het hele artikel

Het hele artikel 'Verslaving', met de verhalen van Martha en Yolanda, signalen van verslaving, Informatie over alcohol- en cocaïneverslaving de visie van KNMG Verslavingsarts Han Luijkx, is te downloaden via de PDF*. 

*Sinds eind 2016 is Triora de nieuwe naam van Mirage


toos2
'Toeleven naar vier uur ongeveer. En dan was het wel tijd om mijn eerste drankje te pakken.'

- Toos

Bekijk mijn verhaal
wouter
'Ik realiseer me dat dit helemaal uit de hand loopt en dat ik mezelf niet meer kan hanteren'

- Wouter

Bekijk mijn verhaal
marco
'Het was eigenlijk heel normaal voor jongens waar ik mee omging om te gaan blowen.'

- Marco

Lees mijn verhaal

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

*Verplichte velden

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem