+31 (0)88 358 37 41
Training voor lichaam en geest draagt bij aan uw herstel

Dao Lu: training voor lichaam en geest

Tijdens uw opname in de kliniek is Dao Lu dagelijks onderdeel van het programma. Dao Lu is bewegende meditatie, bindweefsel training en een zachte vorm van fitness. De trainingsmethode kalmeert uw hoofd en maakt uw lichaam sterk en soepel. Dao Lu kent drie ingrediënten: bewegen, aandacht en de groep.

Bewegen

Door het rekken en vrijmaken van het bindweefsel, dat overal door uw lichaam loopt, maakt u uw lichaam schoon en kunt u vrijer bewegen. Zowel lichamelijke als emotionele blokkades worden heel geleidelijk aan verzacht en opgelost; niet door er hard doorheen te gaan, maar juist door aandachtig en voorzichtig uw grenzen af te tasten. 

Door iedere dag tijd te nemen om de Dao Lu oefeningen te doen en aandacht te besteden aan hoe u uzelf voelt, lichamelijk en emotioneel, kunt u geleidelijk aan uzelf veranderen. In Dao Lu zeggen we: 'u wordt wat u doet'. Door iedere dag kleine stapjes te nemen die goed voor u zijn en dit vol te houden, bouwt u als vanzelf iets 'groots' op. Zoals een andere manier van leven en een ander beeld van uzelf. Een dag bestaat uit heel veel kleine momenten, een leven bestaat uit heel veel dagen met kleine momenten.

'Dao Lu; de natuurlijke weg, het pad van de minste weerstand of 'to flow with the go' - Mark Sluijter, grondlegger Dao Lu (Trainingscentrum Fire Dragon)

Dao Lu: training voor lichaam en geest

Aandacht

Als u langzaam en aandachtig beweegt, komt u onvermijdelijk 'achterstallig onderhoud' tegen: stijve schouders, pijnlijke nek of rug, spanning in uw buik of borst, onprettige emoties of onrustige gedachten. Dit is hetzelfde soort ongemak als u kunt voelen in de andere therapieën en trainingen die u tijdens u opname in de kliniek volgt. 

Als u onprettige gevoelens wegstopt, komen die via een omweg alleen maar harder terug. Door onprettige gevoelens 'uit te zitten' krijgen ze minder invloed op u en zullen ze op den duur zelfs verminderen of verdwijnen. Het voelen van uzelf en het accepteren van wie u bent, is noodzakelijk om te kunnen groeien en uw leven op te bouwen waarin u uzelf kunt verbinden met anderen en geluk kunt nastreven. 

De groep

Dao Lu is een verplicht onderdeel van het Triora Model. U moet namelijk aanwezig zijn om een ritme op te bouwen van elke dag even aandacht besteden aan uzelf, aan hoe u zich lichamelijk en emotioneel voelt. Het samen trainen geeft steun en versterkt het effect voor de hele groep.  Dus help uzelf én uw groepsgenoten door aanwezig te zijn! 

De vaste Dao Lu Instructeurs zijn zeer bedreven in alle aspecten van Dao Lu training. Na de les willen ze graag uw vragen beantwoorden of achtergrond informatie geven. De leden van team Triora die aan de Dao Lu training meedoen, kunnen u helpen verbanden te leggen tussen wat u tijdens de Dao Lu training ervaart en de andere programma onderdelen. 

Beweging en zingeving

Bij Triora besteden wij veel aandacht aan beweging en zingeving. Training voor lichaam en geest draagt bij aan uw herstel. Centraal in het Triora Model staat het ontwikkelen van zelfinzicht en het nemen van verantwoordelijkheid voor uw herstel.

Lijkt Triora geschikt voor u? U kunt uzelf direct aanmelden.Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving