Patientportaal online behandeling Triora header 2000x510
Onze online behandeltherapie voor verslaving

Online therapie

Triora biedt online therapie voor verslaving aan alcohol, drugs, en gokken.  U kunt onze poliklinische behandeling en nazorg behandeling gedeeltelijk online volgen.

Wat houdt online therapie in?

Online therapie, ook wel eHealth, e-hulpverlening of digitale hulpverlening is een behandelvorm waarbij u behandeling volgt via digitale middelen, zoals een laptop, tablet of smartphone. 

Bij Triora wijkt de inhoud van de online therapie niet veel af van onze reguliere poliklinische of nazorg  behandeling op onze locaties en wij combineren deze ten alle tijden met face-to-face afspraken op locatie. U volgt uw online therapie volgens het Triora Model en krijgt dus ook te maken met behandelvormen gebaseerd op de gedragswetenschap, zoals Rationeel Emotieve Therapie (RET), Cognitieve Gedragstherapie  (CGT) en Terugvalpreventie (TVP). Daarnaast besteden wij ook tijdens de online therapie veel aandacht aan zingeving en de principes van de zelfhulp. Het grootste verschil met een poliklinisch behandeling op locatie of klinische behandeling is dat u de therapie dus gedeeltelijk online van achter uw laptop, tablet of smartphone volgt. 

Voordelen online therapie

Het volgen van online therapie voor verslaving kan u veel voordelen ten opzichte van een fysieke behandeling geven. Een aantal voordelen:

 • Geen reistijd. U hoeft niet naar een van Triora’s locaties te reizen, waardoor u veel tijd bespaart. 
 • Behandeling op iedere locatie. U kan de behandeling op ieder gewenst moment laten plaatsvinden, in een ruimte waar u zich op uw gemak voelt en waar u voldoende privacy ervaart. Dit kan dus bijvoorbeeld ook in een afgesloten ruimte tijdens werktijd, waardoor u geen hele dag vrij hoeft te nemen van werk voor uw behandeling. Daarnaast kunt u de behandeling ook volgen via uw smartphone, waardoor het echt op (bijna) iedere locatie mogelijk is. 
 • Eigen regie. U kunt de behandeling volgen in uw eigen tempo. U bekijkt de beschikbare documentatie en werkt aan opdrachten wanneer het u uitkomt. 
 • Extra informatie. Via ons online patiëntportaal, die beschikbaar is zodra u de behandeling start, kunt u de benodigde informatie, maar ook extra informatie raadplegen. Zo kiest u zelf of u zich wilt verdiepen in de basis of ook in meer specifieke informatie

Hoe ziet een gedeeltelijk online behandeltraject er uit?

Onze online therapie is opgedeeld in een aantal fasen. Nadat u zich heeft aangemeld komt u in de screening- en intake fase. Als Triora u een geschikte behandeling kan bieden volgt zo nodig eerst een detox fase, waarna u aan de behandelfase start. Deze wordt afgesloten met een nazorgfase. Het volledige traject ziet er als volgt uit:

 • Aanmelden via de website. Om te kunnen starten met online therapie dient u eerst ons aanmeldformulier in te vullen. Kies hierbij voor de optie poliklinische behandeling en geef in het opmerkingenveld aan dat u geïnteresseerd bent in online therapie. 
  Om de kosten van de behandeling bij de verzekering te kunnen declareren, is het noodzakelijk dat u een verwijsbrief krijgt van uw huisarts en deze bijvoegt in het aanmeldformulier.
 • Bevestigingsmail. U ontvangt een bevestigingsmail van uw aanmelding met daarin een kopie van de informatie die u aan ons verstrekt heeft.
 • Wij bellen u op werkdagen binnen 72 uur. Na uw aanmelding bellen wij u voor een oriënterend kennismakingsgesprek. Dit is een eerste telefonische kennismaking. U kunt allerlei vragen over Triora stellen. Wij stellen u ook vragen en vertellen over de mogelijkheden die Triora u kan bieden. Een mogelijke vervolgstap is een uitnodiging voor een intakegesprek
 • Intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreken we met u of Triora voor u de meest geschikte behandeling is. Het kan zijn dat er ook een uitgebreide vragenlijst aan u wordt voorgelegd. We verzoeken u om in dit gesprek clean en nuchter te zijn. Als u dat prettig vindt mag uw partner of een ander familielid bij dit gesprek aanwezig zijn. Het intakegesprek vindt bij uitzondering ook online plaats. Na de intake bespreken wij binnen Triora of u inderdaad het best geholpen wordt bij ons. Na ons indicatieoverleg bellen we u met de conclusie.
 • Detox. Wanneer u langdurig middelen heeft gebruikt, kan het gevaarlijk zijn om hier ineens mee te stoppen. Het kan daarom nodig zijn eerst een detox behandeling te volgen, dat kan ambulant of klinisch. Dit hangt af van wat medisch verantwoord en noodzakelijk is.
 • Behandeling. U kunt vrij snel starten met uw gedeeltelijke online therapie. Triora heeft gebruikelijk korte wachtlijsten. We maken met u een afspraak over de datum van aanvang van uw behandeling.
 • Nazorg. Triora biedt  uw behandeling inclusief nazorg. Wanneer dat nodig mocht zijn kunnen we ook adviseren over andere vervolgbehandelingen

Betrek uw familie en naasten bij online therapie

Binnen de behandeling van Triora speelt het betrekken van familie en naasten een belangrijke rol. Het betrekken van familie en naasten bij de behandeling kan een positief effect hebben op herstel. Familie en naasten kunnen actief betrokken worden bij online therapie, doordat wij ook online syseemgesprekken aanbieden. 

Starten met online therapie?

Neem de eerste stap naar een leven zonder alcohol, drugs, gamen of gokken en maak nu een afspraak om te starten met online therapie bij Triora. Twijfelt u of u last heeft van een verslaving? Doe dan nu een van onze online verslavingstesten. U kunt zich ook vrijblijvend aanmelden voor Triora of testen of Triora een geschikte behandeling is.Alcoholtest normal
Vraagt u zich af of u te veel drinkt? Heeft u problemen door uw drankgebruik...

-

Naar de alcoholtest
Cocainetest normal
Doe onze verslavingstest en ontdek of u verslaafd bent aan drugs of teveel middelen gebruikt.

- Doe de verslavingstest

Naar de verslavingstest
michel
“Het gaat over de kern weer vinden, je eigen zijn weer ontdekken, wat ik dus ook heb mogen doen...”

- Michel, medebedenker Triora model

Bekijk de video

2020 waarderingscijfer 8 6

'8.6 tevredenheid'

- Onze patiënten op

Zorgkaart Nederland

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
 • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
 • Nauwelijks wachttijden
 • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem