+31 (0)88 358 37 41
Terug aan het werk met Steps to Work

Terug aan het werk

'Op naar de volgende stap' – Herstellend verslaafden aan het werk krijgen in hun branche

Bent u verslaafd in herstel en klaar om aan het werk te gaan? Door middel van coaching ondersteunt Steps to Work bij het maken van een plan en het vinden van een baan. 

Tijdens uw opname in verslavingskliniek Triora maakt u kennis met Steps to Work. Met enige regelmaat zijn coaches Eva en Wijntje aanwezig in de kliniek voor consultatie. Tijdens hun aanwezigheid worden vragen beantwoord en kan een intakegesprek plaatsvinden. Op basis van het intakegesprek wordt bekeken of coaching van Steps to Work geschikt is voor u. 

Steps to Work: coaches Eva en Wijntje
'Coaches Eva en Wijntje'

Coaching vanuit Steps to Work

Coaching vanuit Steps to Work is werkgerelateerd. Het re-integratie traject van Steps to Work is uniek, omdat herstel op nummer 1 komt te staan. In plaats van zo snel mogelijk weer ergens aan het werk te gaan, kijkt Steps to Work naar wat u wilt en waar u gepassioneerd over bent – Waar bent u goed in? Wat maakt u gelukkig op lange termijn? Wat draagt bij aan uw herstel? – Bij Steps to Work weten de coaches dat het leven in herstel een nieuwe weg is met onverwachte uitdagingen. 

Het ontstaan van Steps to Work

Wijntje van den Bergh
Wijntje is eigenaar en oprichter van een bouwkundig projectbureau en oprichter van Steps to Work.

'In 2008 kreeg ik de kans om, na een opname van 3 maanden, te re-integreren in een bedrijf in mijn eigen vakgebied. Hierdoor kreeg ik weer geloof ik mijzelf en vertrouwen in mijn capaciteiten als bouwkundig projectleider. 

Deze kans die ik kreeg, was helaas een uitzondering. Wat ik vaak zie gebeuren bij de zelfhulp groepen is dat vakmensen niet meer aan de slag komen in hun eigen vakgebied. De uren zijn te veel, de werkdruk te hoog en als ze al aan het werk komen, dan gaat dit vaak direct ten koste van hun herstel met het risico op terugval. 
Vandaar dat ik besloten heb om Steps to Work op te richten. Ik wil de kans die ik gekregen heb, ook creëren voor anderen, zodat ook zij succesvol kunnen zijn en worden in hun werk en hun herstel.'

Eva de Jong
Eva is coach bij Steps to Work.

'Ik ben erg gepassioneerd over mijn werk als coach, ik haal er veel voldoening uit mensen zover te krijgen dat ze een stap extra zetten. Bij het coachen van herstellende verslaafden doet die stap er echt toe, het is erop of eronder. Dit motiveert me het beste uit mijzelf en de patiënt te halen.'

Heeft u hulp nodig bij het re-integreren?

Wilt u meer informatie over wat Steps to Work voor u kan betekenen? Stuur een e-mail en Steps to Work neemt op korte termijn contact met u op. 

Steps to Work: op naar de volgende stap
'Op naar de volgende stap''Ik was inmiddels (van kwaad tot erger) uiteindelijk het meisje van een dealer geworden.' Bekijk het verhaal van Wijntje: 'ik ben niet de enige'.


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Dichtbij huis in een rustige bosrijke omgeving