In de loop van 2020 wordt Triora verslavingszorg rookvrij

In de loop van 2020 wordt Triora verslavingszorg rookvrij

In de loop van 2020 wordt Triora een rookvrije zorginstelling​ en zal de kliniek en de omgeving rondom de kliniek volledig rookvrij zijn. Dit geldt voor medewerkers, patiënten en bezoekers. Dit betekent dat mensen tijdens een verblijf of bezoek niet roken in of om het gebouw, en op het terrein van Triora.

We vragen mensen niet te stoppen met roken, maar vragen om een “rookpauze” te nemen tijdens het bezoek aan een van onze locaties. Stoppen met roken blijft een eigen keuze. Indien iemand bij ons in behandeling is of komt en (tijdelijk) wilt stoppen met roken, dan zullen wij hierin uiteraard ondersteunen. Onze verslavingsartsen hebben veel ervaringen met het begeleiden van mensen die naast de behandeling voor hun verslaving ook willen stoppen met roken. Daarnaast hebben wij ook een speciale ‘stoppen met roken’ module voor mensen die bij ons in behandeling zijn.

Waarom wordt Triora rookvrij?

In het Nationaal Preventieakkoord is besloten dat in 2030 dat alle zorginstellingen in Nederland rookvrij moeten zijn. In dit akkoord is ook besloten dat alle verslavingszorginstellingen in 2020 al rookvrij moeten zijn. Ook blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat als mensen het roken aanpakken, terwijl zij voor een verslaving aan andere middelen in behandeling zijn, de kans op duurzaam herstel wordt vergroot. Het is daarom alleen maar prettig dat mensen kunnen verblijven en behandeld kunnen worden in een rookvrije kliniek!

In de loop van 2020 wordt Triora verslavingszorg rookvrij

Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

Triora model
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem