Gameverslaving
Gameverslaving erkend als ziekte

Gameverslaving erkend als ziekte

Zaterdag 25 mei 2019 maakte de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) bekend dat vanaf 1 januari 2022 gameverslaving als erkende ziekte wordt opgenomen in de nieuwe Internationale statistische classificatie van ziekten en gerelateerde gezondheidsproblemen (ICD-11).

Het is de elfde versie van deze classificatie waarin onder andere de internationale definities en standaarden van ziektes, aandoeningen, verwondingen en andere gerelateerde gezondheidsproblemen worden beschreven. De aanpassingen die zijn doorgevoerd in de elfde editie weerspiegelen de vooruitgang in bijvoorbeeld wetenschap die in de 21e eeuw zijn doorgevoerd en waarop wordt ingespeeld.

Wanneer ben je gameverslaafd?

De WHO heeft een aantal criteria opgesteld om te kijken of iemand verslaafd is aan gamen:

  • Gamen is belangrijker dan alle andere interesses en activiteiten van iemand – er is geen controle over het gamegedrag;
  • Gamen brengt problemen op werk, school en sociaal gebied en toch blijft iemand doorgaan met gamen.

Volgens de WHO moet dit gedrag minstens een jaar zo zijn, voordat gesproken kan worden van een gameverslaving.

Doe de Triora gameverslaving test om te zien of u een probleem heeft met gamen. Als u last heeft van een gameverslaving kan Triora hulp bieden. De zorg van Triora wordt volledig vergoed. Test of Triora een geschikte behandeling voor u is of meld u direct aan.

Gameverslaving.JPG


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem