Anonieme Alcoholisten
Corona en verslaving: een slechte combinatie

Corona en verslaving: een slechte combinatie

Merk jij ook dat jouw alcohol of druggebruik juist nu uit de hand loopt? Binnen onze kliniek hebben wij vrijwel direct plek om in 7 weken aan de slag te gaan naar een middelenvrij en zinvol bestaan!

Inmiddels gaat Nederland al bijna een jaar gebukt onder de corona maatregelen en zitten we met elkaar al sinds 19 december 2020 in een harde lock-down. Door het gebrek aan sociale contacten en activiteiten raak je steeds meer geïsoleerd. Je werkt vooral thuis en ziet je collega’s nauwelijks meer. Het is bijna niet mogelijk om met vrienden, of familie af te spreken en je gaat minder en minder de deur uit. Waar je voorheen een zinvol leven had lijkt het nu of dat stukje bij beetje aan het verdwijnen is.

Wanneer je al een gevoeligheid had voor verslaving kan het zijn dat de huidige omstandigheden net het zetje geven om nog meer naar jouw middel te grijpen. Het lijkt bijna een onomkeerbaar proces, waarbij alles wat je probeert te doen averechts gaat werken. Bij Triora weten we als geen ander hoe deze processen je elke keer weer onderuit weten te halen en je verslavingsgedrag in de hand werken.

Herkenbaar?

Mocht je jezelf herkennen in bovenstaand verhaal, dan zouden wij je kunnen helpen om de regie weer terug kunt pakken en de weg van herstel in te slaan. Wij kijken dan ook graag samen met jou of Triora de helpende hand kan bieden middels een passend behandelaanbod

Wat had ik graag willen weten

Mocht je nog twijfels hebben lees dan vooral ook even het interview van een van onze collega’s op het online platform van Jinek. Het is een verhaal van verslaafden in herstel die vertellen over wat zij graag hadden willen weten voordat zij in behandeling gingen. Jinek | Wat had ik graag willen weten

Klinische behandeling

Triora is een gespecialiseerde kliniek die hulp biedt bij verslaving, of het nu gaat om een alcohol-, drugs-, of een van de procesverslavingen. Wij richten ons op volwassenen van 21 tot 100 jaar met een eigen inkomen en enig sociaal netwerk. Het Triora Model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel en volledige abstinentie. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit en werken volgens de principes van zelfhulp.

Triora Model

De opname is kortdurend: circa 7 weken. De moderne verslavingskliniek van Triora ligt in een rustige, bosrijke omgeving, vlak bij het strand in Den Haag.

Vergoeding

Alle behandelingen bij Triora worden 100% vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Daarnaast hebben wij contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Hoe kan ik mij snel aanmelden?

Je kunt je direct aanmelden via onze website. Het is dan wel van belang dat je een geldige verwijsbrief hebt van de huisarts of je verwijzer. Na ontvangst van je aanmelding nemen wij binnen drie werkdagen telefonisch contact op voor het afnemen van een eerste vrijblijvende screening.

Ik ben een verwijzer

Behandelaren van de Parnassia Groep kunnen patiënten aanmelden via de e-mail met de persoonsgegevens en telefoonnummer van de patiënt of via de website. Als er een geldige verwijsbrief voor verslavingszorg in het lopende dossier aanwezig is, dan is deze ook geldig voor Triora.

Huisartsen en POH-GGZ’s kunnen middels Zorgdomein aanmelden of ook via onze website. Het toevoegen van een geldige verwijsbrief, gericht aan de S-GGZ Triora en voorzien van een recente datum AGB-code en handtekening is dan wel een vereiste.

Voor meer informatie over de in- en exclusiecriteria verwijzen wij naar onze website: Voor wie is Triora.Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
  • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
  • Nauwelijks wachttijden
  • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem