Week zorg en welzijn
Van 12 t/m 17 maart 2018 is de week van Zorg en Welzijn.

Week van Zorg en Welzijn

Van 12 t/m 17 maart 2018 is de week van Zorg en Welzijn. Verschillende zorgbedrijven van Parnassia Groep openen hun deuren op zaterdag 17 maart 2018. Triora is aanwezig met een informatiestand in de kerk op Monsterseweg 75.

De Week van Zorg en Welzijn heeft als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en jongeren te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector. 

Open dag Parnassia Groep Den Haag

Hop on Hop off

Stap in onze Hop on Hop off bus en laat onze reisleider je meenemen in GGZ land. De bus stopt bij verschillende locaties. Bij elke locatie krijg je uitleg over welke type zorg we leveren.

Instappen

U kunt instappen in de Hop on Hop off bus op de volgende locaties, die ook te bezoeken zijn:

 1. Locatie Rozebottel, terrein Albardastraat, van 15.00 tot 16.00 uur treedt hier een coverband op en er zijn verschillende interactieve presentaties te zien.
 2. Locatie Kerk, terrein Monsterseweg 75, hier is een expositie en staan verschillende informatiestands.

Uitstappen

Je kunt uitstappen bij onderstaande locaties. Afhankelijk van waar je opstapt, begin je bij halte 1 of bij halte 2.

Halte 1: Pluk, dagbesteding Reakt, U wordt ontvangen op de kinderboerderij die zij onderhouden.

Halte 2: Verslavingskliniek Brijder, medewerkers vertellen u welke zorg hier geleverd wordt.

Tijdens de busreis passeert u een dagbestedingsproject van Reakt en Mi Casa, een locatie voor bewoners met langdurige verslaving en/ of psychiatrische problematiek. Uw reisleider vertelt in de bus over deze mooie initiatieven. U stapt hier niet uit.

Rondleiding op onze terreinen

Naast de busreis kun je er ook voor kiezen om je rond te laten leiden op onze terreinen Albardastraat en Monsterseweg.

Op het terrein van de  Albardastraat ben je welkom bij:

 • Klinisch centrum Acute psychiatrie
 • Klinisch centrum Mangostraat
 • Centrum Dubbele Problematiek
 • Psychiatrisch verpleeghuis Dorestad
 • Mistral, verslavingskliniek voor jongeren

Tijdens de rondleiding krijg je informatie over de zorg die we leveren en vertellen medewerkers over hun werk. Op sommige locaties kun je een presentatie of workshop volgen en zijn er informatiestands.
Via ons Stage- en Wervingsbureau krijg je informatie over stagemogelijkheden en vacatures binnen Parnassia Groep. We hebben volop mogelijkheden. Kinderen kunnen knutselen of zich laten schminken.

Op het terrein van de Monsterseweg ben je welkom bij:

 • ’t Filiaal
 • Klein Westland
 • Woonafdeling Helmgras Orio
 • Forensisch Psychiatrische Afdeling
 • Verslavingskliniek Brijder (ook te bezoeken via Hop on Hop off bus)

In de kerk is een expositie van kunstwerken van patiënten, een repaircafé waar je dingen weer kan laten maken en verschillende informatiestands. Kinderen kunnen zich vermaken in de knutselhoek. Via ons Stage- en Wervingsbureau krijg je informatie over stagemogelijkheden en vacatures binnen Parnassia Groep.

Van harte welkom op andere locaties

Ook bent u van harte welkom bij Anders Bekeken, een kunstatelier die patiënten helpt om (weer) dagritme en structuur te krijgen. Je vindt het kunstatelier op Zuidwal 95a in Den Haag.

Week van Zorg en Welzijn

Deze open dag maakt deel uit van de Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

WZW2018 poster A3 Warm hart LR


Triora model

De verslavingszorg van Triora is een van meest succesvolle behandelingen voor verslaving. Ons unieke Triora model richt zich op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. We besteden ook veel aandacht aan zingeving en spiritualiteit. Wij helpen mensen op weg naar een prettig en zinvol leven zonder gebruik van verslavende middelen. U bent zelf degene die de keuzes maakt.

2017 03 NL Bio Psycho Social MeaningfulLife
 • 97% van onze voormalige patiënten beveelt ons aan
 • Nauwelijks wachttijden
 • Hulp voor iedereen met een verslavingsprobleem